L’última vegada que vaig veure en la premsa local una candidatura per al 2020 l’anunciava Ana Botella, aleshores alcaldessa de Madrid, i la cosa no va acabar molt bé. No sé si amb un relaxing cup of café con leche in Port Castelló, però sí amb sorpresa vam desdejunar aquest dilluns en veure que Francisco Toledo assegurava en premsa que “l’estació intermodal entrarà en servei al port de Castelló el 2020”.

Des de Compromís per Vila-real respectem que altres ciutats es postulen, fins i tot que el president de l’Autoritat Portuària es mostre a favor del seu emplaçament, però en aquests moments no beneficia a ningú fer declaracions amb tanta seguretat quan se suposa que encara s’ha de convocar una reunió bilateral entre la Generalitat i el Ministeri, a la qual va anunciar la mateixa consellera d’Obres Públiques que convidaria als ajuntaments més implicats, entre ells, el de Vila-real.

Compromís portem anys reivindicant el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal perquè ens estem jugant el futur, no només de Vila-real, sinó de totes les nostres comarques, des del cor del triangle de la ceràmica, fins al sector agrari, especialment el citrícola, tan arrelat en aquestes terres. Més encara quan ací tenim ja les connexions ferroviàries i per carretera al costat d’uns terrenys que ja disposen de milers de metres quadrats en el PAI Europlataforma Intermodal de Vila-real.

Perquè ja hi ha prou de centralització i d’aposta per les capitals de província. Vila-real no és ni més, ni menys, som una ciutat de primera i mereixem una intermodal de primera. H

*Portaveu de Compromís per Vila-real