El 2019 serà un any marcat per la inversió social a Borriana, amb apostes de futur per a la nostra ciutat. Amb un pressupost que manté l’aposta per la mobilitat sostenible que Borriana ha aconseguit en els últims anys, primer amb la nova avinguda del Port, i que ara actuarà en la carretera del Grao, amb una nova avinguda per a les persones. A aquestes dos infraestructures, toca sumar-li, l’aportació de la Generalitat amb la connexió a l’estació de tren, i la població veïna de Vila-real. Inversions conjuntes, totes encaminades a una millor connexió, i més sostenible que mai.

La inversió estarà destinada a necessitats a les que Borriana no pot renunciar, com ara 700.000 euros per a les noves dependències de Serveis Socials, i que es basarà en una renovació total de les mateixes. A això cal sumar-li, la regeneració del barri de La Bosca amb un poc més de mig milió d’euros, destinat a millorar la vida dels veïns i veïnes d’una zona oblidada per anteriors governs, i que ara es vora revitalitzada.

I a les inversions socials, és moment d’una aposta pel patrimoni de la nostra ciutat. Una aposta de més de 560.000 euros en l’entorn de Sant Blai que passarà de ser un simple pàrquing fet de manera ràpida en restes d’asfaltat, i i convertir-lo en un nou jardí públic, amb la regeneració de les façanes, incloent la de l’església. Borriana comptarà amb un nou espai d’oci, que ajudarà a regenerar el barri de Sant Blai, amb una nova plaça i carrer, i una escalinata, disposta per millorar la imatge de la nostra ciutat. I això cal sumar-li el projecte acabat de refugi antiaeri, com a reclam patrimonial, històric i turístic per la vàlua que té el projecte, el seu accés, i la seua història.

Inversions necessàries, sense pujar impostos. Per quart any s’han congelat els impostos, i a més a més, el nostre ajuntament ha passat del 48 al 24% de deute, o el que és el mateix, passem de tindre 14 milions d’euros de deute que ens vàrem trobar, a sols 7. Una mostra de bon govern i bona gestió i que es materialitzarà un any més en 2019. I a tot això, li sumem les inversions responsables com pavimentació de vials, l’ampliació del cementeri, o la regeneració del polígon del Camí Fondo, amb l’ajuda del IVACE.

Totes ixes apostes es sumen a la rebaixa del deute i la recuperació de Borriana en la ment dels nostres veïns i veïnes. La ciutat ix ara més que mai al carrer, i la prova l’hem tingut fa pocs dies, comprovant que mai l’inici del Nadal havia tingut l’esclat de participació als carrers. Aquest moviment ha fet que Borriana es moga més que mai i la seua gent aposte pels seus carrers. Bones festes i un gran any 2019.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana