Minimitzar els efectes que provoquen les inundacions és un repte per a qualsevol ciutat. També per a Castelló. I en un clima mediterrani com el nostre, habituat a episodis de gota freda, encara més. La nostra ciutat compta amb un protocol d’actuacions davant les pluges que abasta la prevenció per a minimitzar els danys, així com la coordinació de la resposta de diferents departaments municipals en cas que es produïsquen aquests episodis.

La inversió en infraestructures hidràuliques per a reduir el risc d’inundacions supera els 2,3 milions d’euros en els dos últims anys, amb l’ampliació de la capacitat d’alleujament de les séquies de la Plana i de l’Obra. Unes obres a les quals se sumarà l’execució dels treballs en la Primera Travessera, també en la Marjaleria, punt amb afectacions freqüents, i actuacions contra inundacions que també s’han executat en espais urbans, com la plaça Mare de Déu del Carme en el Grau o el carrer Picasso, i que han respost davant els darrers episodis de pluja.

A aquesta injecció econòmica enguany incorporem com a novetat recursos tecnològics amb l’objectiu de millorar l’eficiència i oferir una resposta òptima. Castelló compta ara amb un sistema de telecomandament i telecontrol en les principals estacions de bombament i caragols d’Arquimedes, així com càmeres de videovigilància per al control en continu de punts conflictius durant episodis de pluges.

A més, s’han sumat mesures de control mediambiental a través de la instal·lació d’equips de detecció i quantificació d’alleujaments a llit. Inversions, tecnologia i manteniment d’infraestructures amb l’objectiu de minimitzar els problemes que provoquen aquestes pluges torrencials. Seguirà havent-hi punts conflictius a la nostra ciutat, però treballem perquè cada vegada siguen els menys possibles.

*Portaveu del PSPV a l’Ajuntament de Castelló. Regidor d’Ordenació del Territori.