Vila-real ha sigut l’aldea gal·la durant molt de temps, rodejada d’administracions que han fet passar les ajudes de llarg amb arguments peregrins. Però ara les coses han canviat, amb un govern progressista del qual Compromís forma part en la Generalitat i unes convocatòries que per mèrits propis hem guanyat, estem vivint un moment històric en la lluita contra l’atur.

Des de la Regidoria d’Economia treballem per a generar oportunitats laborals i atendre tots els col·lectius considerats vulnerables per part del Servef, col·lectius en exclusió social, dones, majors de 45 anys, persones amb capacitats diferents, etc. De fet, en alguns programes tenim més d’un 10% de persones amb discapacitat, com a l’Escola Taller.

Però ara m’agradaria parlar dels plans que finalitzen perquè l’arribada a Vila-real del programa Avalem Joves va suposar l’inici d’aquest canvi en les polítiques d’ocupació i amb la propera jornada Vilaemprén, que celebrarem el 16 de març, ens acomiadem d’aquests joves que han estat treballant i formant-se amb nosaltres.

I ho volem fer amb una jornada oberta a tots els veïns i veïnes, perquè ens presenten els seus projectes, puguem escoltar la seua experiència, però també aprofitar al màxim les classes magistrals, taules redones, concursos al projecte més innovador, tallers i fires d’entitats. Sense oblidar el suport de la Universitat Jaume I que oferirà crèdits acadèmics als alumnes assistents a aquest esdeveniment obert i participatiu.

Des de Compromís pensem que aquesta és la gran diferència amb el PP, mentre uns només invertien en obres faraòniques, moltes de les quals ens han portat als jutjats o a préstecs multimilionaris, nosaltres treballem per Vila-real, nosaltres invertim en les persones.

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real