Dissabte passat celebràvem el plenari d’investidura. Una nova corporació prenia possessió del seu càrrec. 27 regidores i regidors que han de representar i governar al poble de Castelló i el Grau. El manament ciutadà era clar, si és bo per Castelló, fiqueu-vos d’acord. I és que no hem de perdre de vista que eixe ha de ser el nostre objectiu, el dels 27 membres de la corporació, construir el millor Castelló possible.

En el debat, Compromís, ho vam deixar clar: per fer el Castelló que volem les nostres ferramentes són la raó i la paraula. Sols amb la suma i la sinergia, amb el diàleg i la negociació, podem garantir l’estabilitat de govern que Castelló i el Grau necessiten en aquests quatre anys.

Estabilitat per portar inversions i desenvolupar polítiques, des de la reforma de l’escola Sebastian Elcano, fins a l’obertura d’una nova residència pública de gent gran. Des dels projectes Edusi de ciutat intel·ligent, fins al pla estratègic de cooperació internacional.

El camí no serà fàcil. Hi ha forces polítiques que s’han establit en les paraules gruixudes, en la calumnia, en la mentida, en l’exageració i, el que és pitjor, en la deshumanització del contrari com a forma d’existència. I en eixe camí, valors com la tolerància, la justícia, la igualtat o la llibertat perillen en la nostra societat.

Per altra banda, altres forces, més que parlar dels projectes i les actituds que havíem de tenir en aquests quatre anys, feien discursos dirigits als seus votants o pitjor, a fer proselitisme pensant més en com aconseguir més vots, en volta d’esforçar-se a treballar pel nostre veïnat.

Aquest no és el nostre objectiu, estem ací per treballar, per seguir fent que Castelló siga eixa ciutat que ens desperta un somriure i en la que paga la pena viure.

Des de Compromís sabem sumar forces polítiques distintes, creiem en un Castelló més ecologista, feminista i progressista, i justament per això anem a lluitar.

En el debat d’investidura, el nostre missat-

ge va ser desitjar sort als nous membres de la corporació en el seu nou treball, oferir-los diàleg i exigir responsabilitat. Castelló i el Grau ens ho mereixem.

*Regidor de Compromís per Castelló