Crec que seria estar absolutament allunyat de la realitat dir que no hem defallit en algun moment. Que ens hem assegut a pensar el perquè de tot això i no ens hem vist amb les forces suficients per a seguir remant en aquests mesos tants durs de gestió municipal i pandèmia.

Ho veig i ho sentim tots aquells alcaldes i alcaldesses. Companyes i companys de la comarca que, junt amb els regidors de les diverses àrees treballem per empentar els nostres municipis cap a un futur que sembla incert però que, nosaltres, estem capficats en què ha de ser d’oportunitats, de recuperació i d’un punt d’inflexió positiu.

Treballem amb convenciment. Però de tant en tant, també ens fallen les forces. Som persones. Som humans. I com a tal, estaríem mentint si no afirmem que si no fóra per les nostres famílies, amics i companys de corporació, aquesta tasca seria absolutament difícil d’aconseguir.

Al dia a dia de la gestió municipal se li ha sumat des de fa mesos un convidat d’última hora. El maleït covid. Un convidat que no ha avisat ni a la gestió, ni al pressupost ni a qualsevol planificació. Un convidat incòmode amb el qual ens toca lidiar mentre assegut a la taula que compartim amb tots, ens increpa i ens amenaça intermitentment. Si fóra tan fàcil, ja l’haguérem convidat a marxar de casa.

Però tenim una altra opció. Agafar distàncies amb ell. Distància física i metafòrica. Aïllar-lo. Aïllar-lo a través de la nostra responsabilitat social individual i col·lectiva. Per molts decrets i mesures que tinguem a sobre de la taula compartida, no hi ha remei més infal·lible per fer marxar a un convidat incòmode que obviant-lo.

I aquesta és la nostra tasca. A pesar que hi ha dies que la gestió municipal fa pujada i que ens agradaria tornar enrere en el temps. A pesar d’aquests dies, tenim la capacitat d’actuar col·lectivament com a poble, ciutat, comarca, província i territori.

En les nostres mans està la capacitat de decidir col·lectivament quin tema de conversa volem a taula sense que un invitat incòmode, ens impose el seu.

Complim individualment un compromís col·lectiu. Endavant! H

*Alcalde de Vinaròs