La gestió dels recursos públics és primordial. El respecte cap a cada euro dels contribuents és vital quan et dediques a la política i més quan parlem d’àmbits com el dels Serveis Socials.

Degut a la meua ocupació, conec molt bé aquest tema, així com el de l’Atenció a la Dependència. Igual que els centres que es dediquen a aquesta tasca es poden veure sotmesos a inspeccions periòdiques si volen certificar que els seus serveis i els seus treballadors responen als estàndards de qualitat, també ho han de fer altres organismes, especialment els públics.

Per això, des de Compromís hem demanat les dades de com s’estan gestionant les ajudes que la Regidoria de Serveis Socials de Vila-real rep per a la contractació de personal que valore els casos de dependència a la nostra ciutat i el resultat ha estat veritablement alarmant.

Alguna cosa ha fallat, ja que tot i que des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ens han fet arribar més pressupost que mai en els darrers anys, la situació no ha millorat gens i hem comprovat que continuem perdent subvencions per la poca implicació dels responsables polítics encarregats del tema. En dos anys s’han deixat perdre prop de 50.000 € per incapacitat manifesta de qui dirigeix aquesta àrea.

Quan ocupem un càrrec públic i ens posem al servei de la nostra societat d’una manera tan directa hem de tindre en compte que tenim més responsabilitats que mai, però en este cas pareix que no s’han assumit.

La gestió dels Serveis Socials ha de ser pulcra, ja que milers de persones i professionals depenen d’aquest àmbit. No obstant això, qui intervé com a superior, cap o auditor és el poble i, per desgràcia, només avalua cada quatre anys.

*Regidora Compromís Vila-real