El divendres va començar la primera de les dos campanyes electorals en les que estarem inmersos en el proper mes i mig. Dos eleccions en menys d’un mes perquè així ho han decidit els socialistes Sánchez i Puig tant a Madrid com a València. Espere que tanta acumulació d’eleccions, de mítins i de propaganda pel carrer no acabe embafant a la gent, produïnt el pitjor dels efectes possibles en la societat, la desmobilització, el cansament per la política i l’abstenció davant d’unes cites electorals tant importants.

Es podria pensar que a mi, com a candidat que sóc a alcalde del meu poble, les eleccions que més m’interessen són les municipals. És veritat que són molt importants, però gastant el símil futbolístic, el que hem d’anar és partit a partit, elecció a elecció perquè totes són molt importants.

Són importants pels valencians les properes eleccions a les Corts espanyoles. Ho són perquè d’elles ha d’eixir el futur grup parlamentari valencià a Madrid. Quí haguera fet visible el problema de la taronja si la gent de Compromís no hagués estat al Congrés? Quí haguera parlat del problema de l’AP-7 o de la regressió que pateixen les costes dels nostres pobles? Ningú s’hagués ocupat dels problemes reals dels castellonencs si no ho hagués fet Marta Sorlí, Jordi Navarrete o Carles Mulet. Ningú haguera treballat tant incansablement pels valencians com ho ha fet el nostre company Joan Baldoví. Per això les pròximes eleccions són importants, perquè necessitem revalidar els resultats que garantisquen la presència del valencianisme polític a Madrid.

I què dir de la importància de les eleccions a les Corts Valencianes. En eixes eleccions els valencians ens juguem seguir pel bon camí del Botànic o tornar als anys de la corrupció i del malbaratement dels diners que foren les legislatures del PP. Ens juguem seguir amb polítiques que ajuden a persones, com les fetes en educació per Vicent Marzà o en creació de treball per Rafa Climent. Estes pròximes eleccions valencianes són importants perquè d’elles eixirà la futura presidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, amb qui, de ben segur, els valencians recuperarem la dignitat i el lloc que com a poble ens mereixem.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó