Esta setmana hem anunciat que l’Ajuntament de l’Alcora crearà bons per tal de reduir el preu del bitllet de l’autobús i fomentar el seu ús. És la primera de les mesures acordades amb l’empresa concessionària, amb la qual portem mesos reunint-nos amb la finalitat de millorar el servei.

Una altra de les mesures en les quals estem treballant és en reajustar els horaris i així adaptar-los a les necessitats reals dels usuaris. Un exemple: hi ha estudiants que ens han traslladat que no poden arribar a primera hora a classe per un quart d’hora, ja que el primer autobús a Castelló ix de l’Alcora a les 07.15 hores i les classes comencen a les 07.45 hores. Uns altres ens diuen que, per a tornar a l’Alcora, per 20 minuts no poden arribar a l’autobús de les 14.15 i s’han d’esperar més de dos hores per agafar el següent. I així, més. És necessari fer una reestructuració per tal de donar un bon servei i estem fent totes les gestions per aconseguir-ho. La primera pregunta que vaig plantejar als representants de l’empresa en la reunió inicial va ser si des de l’Ajuntament s’havia intentat millorar este servei abans. La resposta va ser que no, que era la primera vegada. Costa creure, pero més encara que els que no van fer absolutament res quan van tenir l’oportunitat, ara van exigint. Al gener ja vam anunciar que havíem començat amb les reunions. Estes iniciatives tenen un treball, unes gestions i un procés darrere que implica temps, però clar, els regidors del Partit Popular no tenen ni idea perquè ni tan sols ho van intentar. No van moure ni un dit!

En el primer trimestre de 2018, els ciutadans ja podran beneficiar-se dels avantatges dels bonobusos i prompte podrem parlar de l’optimització dels horaris.

Este tema dels autobusos pot comparar-se amb el de les farmàcies, en el sentit de donar resposta a les demandes dels veïns. Molta gent demanava que hi haguera servei de guàrdia tots els dies de l’any per no haver de desplaçar-se a altres poblacions, i és una de les coses que vam solventar només entrar a governar. El PP, res de res.

Dues maneres molt diferents d’entendre la gestió i el servei públic. A anys llum.

*Tinent d’alcalde de l’Alcora i diputat

autonòmic de Compromís