El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Alguns opinen que aquest dia no té cap sentit i argumenten que la societat ja té normalitzada la diversitat sexual. Malauradament no es així, a dia d’avui encara hi ha molts joves que pateixen agressions per l’únic fet d’enamorar-se de la persona que estimen. En l’actualitat encara hi ha molts països en els quals l’homosexualitat està perseguida i castigada amb penes de mort, així que, mentre la llibertat i la igualtat no siguen una realitat en tot el món, tindrem un motiu per a eixir al carrer cada 28 de juny. Com a alcalde, estic molt satisfet perquè el ple municipal va aprovar el passat dilluns una declaració institucional, on tots els partits vàrem deixar patent el nostre recolzament al col·lectiu LGTBI, i en definitiva, a totes les formes d’amar-se.

Avui parle sense por al que puguen dir, pensar o fer, però no sempre ha sigut així. Recorde encara quan alguns m’increpaven, inclús en una ocasió vaig tenir por de ser agredit per anar agafat de la mà de la meua parella. Puc dir en primera persona que no és fàcil ser homosexual encara en aquesta societat, per això és un orgull saber que totes les forces polítiques de l’Alcora anem juntes contra aquest problema greu d’homofòbia.

M’agradaria llançar un missatge de tranquil·litat a tots eixos joves que a dia d’avui encara tenen por. L’alcalde de l’Alcora en el seu moment també va ser humiliat per estimar en llibertat, però el temps posa a cadascú al seu lloc, i tant sols quan lluites pel que vols aconsegueixes la felicitat que tot ésser humà es mereix.

Que ningú us pare, sigueu feliços, estimeu en llibertat. Vida només hi ha una. Hi ha alguna cosa més bonica que enamorar-se? No. Aleshores, què pot haver millor que estar amb la persona que estimeu de veritat? Aquells que veuen en açò un problema són els que tenen el vertader problema.

Espere que algun dia aquests articles no siguen necessaris. La felicitat de les persones està per damunt de tot i els que estem liderant les administracions públiques hem de fer tot el que puguem per contribuir a eixa felicitat. #ORGULLTGBI.

*Alcalde de l’Alcora