El dilluns, una vegada s’havia fet oficial la fallida de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament, els trastos (que ja els tenien preparats prèviament) dels uns contra els altres començaven a volar. A Puigdemont (Juntsxsi) li faltava temps per atribuir-li el fracàs a l’aplicació del 155. De forma paral·lela, la ministra Dolors Montserrat (PP) culpava la DUI de la decepció. Però no se’n recordava, per exemple, del ridícul que va fer el cafè amb llet de la Botella (PP) amb «les Olimpíades de Madrid», sense que calguera la DUI.

El cap de setmana passat milers de valencians es manifestaven per demanar un finançament just per als nostres ciutadans. Ni més ni menys que l’equiparació amb la mitjana estatal. Allí estaven aplegats els empresaris, un bon grapat d’entitats i institucions i tots els partits polítics. Excepte el de Bonig (PP), que li riu les gràcies al seu president Mariano Rajoy (PP).

Però eixa manifestació va posar la pica en Flandes per fer-nos de notar. I ara, resulta que Baldoví (Compromís) s’ha oposat a què senyor M. Rajoy (PP) balle al so que li toca el PNB des d’Euskadi per millorar-li el «cupo» basc a canvi dels pressupostos, «cupo» aprovat amb el recolzament de Sánchez (PSOE). Es veu que se li’n fot deixar amb el cul a l’aire als seus companys Puig (PSOE), Díaz (PSOE) i companyia, segurament per no haver-li donat suport quan calia. En definitiva, el govern central ens ha tornat a deixar en l’estacada, amb la complicitat del PSOE, a pesar de les reiterades promeses de revisió del finançament. I Rivera (Ciudadanos) que s’ha negat el cupo, li aprovarà els Pressupostos al PP. Tot siga pel rèdit electoral.

QUE ens vulguen amagar informacions i mostrar-les parcialment per afavorir els interessos particulars és, fins i tot, comprensible. Però que ens vulguen fer tontos, no ho podem consentir. I això és el que crec que fan alguns.

*Alcalde de Betxí