Rafa Simó, alcalde del Grau, va a convertir el Mercat de Sant Pere del Grau en una comissària, cosa lamentable per a un govern del qual forma part Compromís qui, a través de la regidora Vero Ruiz, tenia interessants projectes per al mercat. PSOE ha imposat el seu criteri demostrant que co-governar amb ells en majoria és com anar a la deriva en dies de vent variable. El PP ha volgut sumar-se un tanto presentant una moció que va enxampar amb el peu canviat a l’equip d’Amparo Marco i l’alcaldessa ha reaccionat de manera populista llançant un vídeo passejant per la Llotja del Grau envoltada de xiquets.

Begoña Carrasco pretén fer del mercat grauer un gastro-mercat suposadament per a posar en valor el peix del Grau (malgrat que després vote a favor de tractats comercials que imposen la importació de peix d’arreu del món i eliminen les quotes de tonyina per als nostres pescadors artesanals en benefici de la pesca industrial). Carrasco, buscant el suport de tots els grups, va anunciar en el ple que el PP ja havia negociat amb un grup empresarial interessat a explotar el mercat, com si això fos garantia de res després de vore que les relacions que el PP ha mantingut durant anys amb diferents grups empresarials estan sent jutjades a tot l’Estat i que en molts casos acaben en sentències condemnatòries per al PP.

Castelló en Moviment, que rebutgem frontalment fer del mercat una comissaria, vam esmenar la proposta del PP demanant que fóra la gent del Grau qui decidira el futur del mercat de forma participativa, cosa que no excloïa la possibilitat d’un gastro-mercat. Carrasco es va negar a negociar l’esmena amb nosaltres perquè el PP, quan està en l’oposició, mai busca solucions sinó generar problemes per incrementar la crispació. Mentre tant, Marco diu al vídeo que ella defensa el peix del Grau portant a estudiants a visitar la Llotja i Compromís calla i atorga. Marco hauria de saber que d’una alcaldessa esperem un poc més i que el projecte Mulla’t en la Costa, del CEFIRE de Castelló encetat el 1990, ha portat a milers de xiquetes i xiquets a visitar la Llotja, cosa que no ha impedit la debacle de la pesca al Grau.

*Regidor de CSenMoviment