Quan una iniciativa té una segona part, normalment és perquè la primera ha tingut un bon acolliment. I ja, quan es va més enllà i se li dóna continuïtat amb una tercera part, pot qualificar-se la iniciativa com un gran èxit. Aquest és el cas de L’Alcora en blanc i negre, un llibre de fotografies antigues editat pel periòdic Mediterráneo.

Avui tenim la satisfacció de presentar la seua tercera edició que, a més, és la que ha comptat amb una major participació.

Més de 700 fotografies il·lustren el llibre, història gràfica del nostre poble a les nostres mans. Tot un luxe, un gran pas endavant en la recuperació i posada en comú de la nostra memòria col·lectiva.

És necessari, doncs, destacar la col·laboració dels veïns i veïnes, sense la seua entusiasta implicació aquest projecte no seria possible. Prop de 100 famílies, persones, associacions, col·lectius, barris, penyes… han contribuït a reunir aquest número tan elevat d’instantànies.

Els dedique un enorme gràcies! per haver volgut compartir generosament els seus records i vivències per al disfrute de totes i tots. Així mateix, vull felicitar a Javier Nomdedeu pel seu gran treball com a coordinador, per haver-se bolcat en el projecte. Em consta que li ha dedicat molt de temps i sobretot que ho ha fet amb molt d’afecte, i s’ha notat en el resultat, així com la inestimable col·laboració del cronista oficial de la vila. També vull agrair, una vegada més, la implicació d’Azuliber i Caixa Rural l’Alcora, patrocinadors, juntament amb l’Ajuntament, de l’edició.

En el llibre podem trobar imatges de molt diversa índole: veïns i veïnes, llocs emblemàtics, carrers, edificis, festes i tradicions, curiositats… Moltes persones reviuran un munt de coses a través d’aquestes imatges, els vindran al cap moltes anècdotes i vivències Uns altres, descobriran moltes coses sobre el nostre poble que per edat, o altres circumstàncies, no han conegut. El cas és que L’Alcora en blanc i negre III no deixarà indiferent a ningú.

Els convide a travessar eixa porta i emprendre un fascinant viatge en el temps. Benvinguts i benvingudes a l’Alcora en blanc i negre!

*Alcalde de l’Alcora