La millor manera de dignificar i donar a vida als nostres pobles d’interior és desenvolupar totes les seues possibilitats de creixement. És dotar-los de més i millors serveis per tal d’optimitzar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes i evitar que hagen de desplaçar-se a altres localitats.

Esta és, precisament, la principal raó per la qual vaig decidir fer un pas endavant i involucrar-me de forma activa en la política local. Durant vuit anys, he reivindicat des de l’oposició projectes i serveis dignes per a l’Alcora. I en els últims tres anys, ja dins del govern municipal, he tingut l’oportunitat de demostrar que amb voluntat, esforç i tenacitat era possible aconseguir eixos projectes i serveis que el nostre poble necessitava.

Vam començar per fer realitat una reivindicació històrica: comptar amb servei de farmàcia de guàrdia tots els dies de l’any, evitant que els veïns hagen de desplaçar-se a altres localitats. També vam materialitzar només entrar a governar altres serveis molt demandats i negats per l’anterior govern del PP. Així, per exemple, les dones embarassades ja no han de buscar altres municipis per poder realitzar una activitat tan beneficiosa com és la matronatació.

Pel que respecta a l’educació, entre altres accions, ja s’ha ampliat l’IES l’Alcalatén i s’està treballant en l’ampliació de l’IES Ximén d’Urrea, una altra de les demandes històriques de la població. També ho era el comptar amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’Alcora, i ho dic en passat perquè, després de treballar directament amb els responsables de Conselleria, recentment anunciava que per al pròxim curs comptarem amb una secció de l’EOI.

Un exemple més és que hem aconseguit que enguany els veïns i veïnes no hagen de desplaçar-se per tramitar la seua declaració de la renda, doncs podran fer-ho a les instal·lacions de l’Ajuntament.

Altre servei millorat considerablement és la Unitat de Respir, amb el trasllat a les noves instal·lacions del Centre de Dia.

La pròxima meta a aconseguir podria ser una residència pública comarcal per a la tercera edat a l’Alcora, per què no? Per no intentar-ho, almenys, no serà.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora