L’Alcora té molt a ensenyar, un patrimoni del qual ens sentim molt orgullosos i que hem de protegir, cuidar, posar en valor i donar a conèixer a qui ens visita.

Seguim amb la il·lusió latent pel gran acolliment que vam tindre a Madrid, en la Fira Internacional de Turisme, amb el projecte de la Reial Fàbrica i la recreació de la Rompida de la Hora, que van entusiasmar al públic. Aprofite per agrair als representants de l’Associació Cultural Alcora Tambor que es van desplaçar fins a Madrid per tal de fer sonar amb força el nom del nostre poble.

Després de Fitur... les jornades La Reial Fàbrica i el territori, que tindran lloc aquest cap de setmana amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes de recuperació i posada en marxa del nostre patrimoni, en la qual cosa l’Ajuntament de l’Alcora està dedicant un important esforç.

Tornant a l’inici, reitere que a l’Alcora tenim molt a mostrar i donar a conèixer, i no només fora, també en la nostra terra. I és que, moltes vegades, no som conscients de tot el que tenim.

Les jornades començaran el divendres amb una completa programació, amb el Museu de Ceràmica, des d’on s’està duent a terme una magnífica tasca, com a epicentre.

EL PRIMER ACTE serà la presentació de la campaneta original de la Fàbrica Gran cedida per la família Granell Andrés, a la qual estem molt agraïts. A continuació, es presentarà el Pla Director de la Reial Fàbrica, a càrrec de la seua coordinadora, Diana Sánchez.

Jorge Hermosilla, catedràtic de Geografia de la Universitat de València, serà l’encarregat de presentar el programa Patrimoni Cultural i Planificació Turística, on s’inclou el Pla Director de Turisme Industrial, que, seguidament, presentarà Rosa Yagüe, professora del departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

Per a finalitzar la jornada, es presentarà la segona fase de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial de l’Alcora i la Ruta de l’Aigua de Figueroles.

Aquesta última es realitzarà l’endemà. Durant el recorregut, es farà una interpretació de diferents elements pròxims al llit del riu que parlen d’aquest com a eix cultural.

El diumenge es realitzarà una visita al Museu de Ceràmica, en la qual els assistents podran admirar les seues col·leccions, conèixer les seues activitats i participar en un taller.

I després de les jornades... Cevisama… l’activitat no s’atura a l’Alcora!

*Alcalde de l’Alcora