Aquest cap de setmana comencen les festes en dos barris de l’Alcora. Demà divendres, el lliurament de la clau per part dels veïns i veïnes del barri Sant Jaume suposarà l’inici de les celebracions del barri La Sang, un dels més actius i implicats en l’impuls i conservació de les tradicions alcorines.

I d’un barri amb una extensa trajectòria festiva a un altre que enguany les organitza per primera vegada, el de Sant Salvador (i adjacents). Començaran també demà i es desenvoluparan durant tot el cap de setmana amb un complet programa d’actes.

M’agradaria donar l’enhorabona als organitzadors dels dos barris. I la faig extensiva a tots els barris que contribueixen a dinamitzar l’agenda cultural i lúdica de l’Alcora. També una altra activa associació del nostre poble, la de jubilats i pensionistes Comte d’Aranda, celebra aquest cap de setmana les seues festes. Tornaran a ser un èxit, n’estic convençut.

Per altra banda, demà arrancarà l’Alsound 2019, una interessant proposta d’oci, impulsada per la regidoria de Joventut amb la col·laboració dels pubs de l’Alcora, amb la qual es persegueix promocionar el gran talent dels grups de música locals. Podrem gaudir dels concerts de Santi, Route 999, Discordes, Vado i 2&Roll, als pubs Mistic, Rock N’ Beer, Manhattan, La Cocotera i Café París.

I el dissabte de la propera setmana arribarà a l’Alcora el Bestialc. Així, la Pista Jardí acollirà una nova edició, la vint-i-quatrena, d’un dels festivals més veterans i destacats de la província. L’organització, a càrrec de DSK Radio, ha confeccionat un atractiu cartell.

A més de festes, actes culturals i musicals... les cites esportives contribueixen en gran mesura a la dinamització del nostre poble. Si la setmana passada se celebrava a l’Alcora una de les proves de BTT més importants d’Espanya, la Gegant de Pedra, gràcies a la iniciativa de Manolo Mallol, aquest cap de setmana se celebra el Pequebasket al pavelló municipal, una iniciativa organitzada per l’Alcora Basquet Club, en la qual participaran clubs de tota Espanya. Actes per a triar no en falten...en un poble cada vegada més viu.

*Alcalde de l’Alcora*