Hui, malauradament, tornarem a concentrar-nos a la plaça de l’Ajuntament per tal d’expressar la nostra més absoluta repulsa pels últims assassinats masclistes i condemnar aquesta xacra que assassina i limita la llibertat de les dones i dels seus familiars.

La realitat és francament estremidora. La violència masclista constitueix la manifestació més terrible de la desigualtat entre homes i dones. Són molts els fronts que cal abordar per combatre aquesta xacra. Una de les claus fonamentals és, sens dubte, educar en igualtat. És necessari garantir que s’establisquen relacions de gènere basades en el respecte mutu, lluny de rols que fomenten la desigualtat. Cal ser actius davant qualsevol mena de violència, des de la més explícita, fins als micromasclismes, comportaments subtils i reiteratius, sovint legitimats, i que estan, indubtablement, en la base de la violència masclista.

Treballar per la igualtat real i efectiva és una prioritat, una fita fonamental, ara més que mai, per a l’Ajuntament de l’Alcora. Des de l’àrea que dirigeix Tica Pons, amb el suport de l’agent d’igualtat, s’està duent a terme una important tasca en aquest sentit.

L’última campanya ha consistit en l’organització d’un mes d’activitats amb motiu del 25N, accions per la igualtat, el respecte, l’amor i la tolerància. Una iniciativa en la qual s’ha involucrat a tots els centres escolars de l’Alcora, a col·lectius en risc d’exclusió social, a professionals en la matèria i a la societat en general.

És igual el sexe el que importa és el respecte. Aquest va ser el lema triat per tots els centres per visibilitzar la seua repulsa contra la violència de gènere. No tot val és el lema del mural pels bons tractes que ja llueix en el mur del jardí lateral del consistori, realitzat per l’associació Pas a Pas, l’alumnat del PFQB i del programa Jove Oportunitat. Grans missatges que han de calar des de menuts i que s’han d’afermar en totes les etapes de la vida.

A més dels esmentats, aquesta campanya ha comptat amb la gran implicació de Dones Progressistes de l’Alcora i la participació i col·laboració de la Subdelegació del Govern, la Caixa Rural de l’Alcora, el Centre de Formació de Persones Adultes, Tiranta Teatre, el gimnàs Més Esport, la pintora Ana Beltrán, l’associació Alanna, el Centre Dona Rural Segorbe...

*Alcalde de l’Alcora