A l’Alcora sentim i vivim les festes de Pasqua d’una manera molt especial. En estes dates duem a terme actes tradicionals i genuïns, celebracions que ens desperten emocions i sentiments profundament arrelats i ens omplen d’orgull. Són, a més, esdeveniments coneguts i reconeguts més enllà de l’àmbit local. Cal destacar que l’Alcora és l’únic municipi que celebra dos actes declarats d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana en estos dies, i a més, tan pròxims: per una banda, l’espectacular i emotiva Rompida de la Hora, Festa d’Interès Turístic Autonòmic i Bé d’Interès Cultural, que tindrà lloc demà divendres; i per altra, la singular i ancestral Festa del Rotllo, declarada d’Interès Turístic Provincial, que se celebrarà el proper dilluns.

A més, duem a terme altres actes destacats com són la Dobla, la Romeria de Sant Vicent i la Mocadorà, el Pelegrinatge per els Ermites, la Pasqua Taurina, així com molts altres actes culturals, lúdics i infantils.

En els últims anys ens hem proposat fer més grans, si cap, estes festes, potenciant els esdeveniments ja consolidats, aglutinant en un mateixa zona els actes de la Pasqua Taurina i posant en marxa noves iniciatives com el Mesó de la Tapa i la Cervesa. I crec que ho hem aconseguit, proporcionant, conjuntament amb associacions, Museu, confraries i germandats, establiments, comerços, etc. els al•licients necessaris perquè molta gent decidisca quedar-se estos dies a l’Alcora.

I també visitar-nos, ja que va en augment el nombre de persones que s’apropen fins al nostre municipi. La veritat és que s’està realitzant un esforç en promoció amb resultats molt positius.

L’Alcora viva per a viure l’Alcora, este podria ser el resum, l’objectiu que perseguim i cap a on estem orientant el nostre treball, de la mà de la societat alcorina, l’aportació de la qual és fonamental.

Tenim una matèria primera excepcional i és necessari traure-li tot el partit.

Doncs, sumant-me a eixa tasca de promoció, aprofite estes línies per convidar a totes i tots a visitar l’Alcora, perquè les nostres festes no es poden explicar, cal gaudir-les en primera persona.

*Alcalde de l’Alcora