Aquest cap de setmana l’Alcora tornarà a l’Edat Mitjana amb la celebració d’Al-Qüra Medieval 2017. Des de l’Ajuntament hem preparat un complet programa perquè puguem gaudir d’uns dies diferents i deixar-nos portar per la màgia medieval.

El nostre casc antic és l’escenari perfecte en el qual s’ubicarà el mercat artesanal de l’època, al voltant del qual passaran moltes coses aquests dies. Tindrem representacions, actuacions itinerants, música, ball, cercaviles, activitats infantils, demostracions…i molt més. A més del treball de l’Ajuntament, és important destacar la implicació de les penyes, la participació de les quals ha anat creixent any rere any, aconseguint en aquesta edició una xifra rècord: 17 penyes participants.

També m’agradaria ressaltar la participació dins del programa d’Al-Qüra de les associacions i grups locals: Tiranta Teatre, l’Associació Cultural l’Alcora Tambor, el grup de ball On-dance, l’Associació Cultural Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén… Comptarem també amb la participació d’altres grans grups com són Mermicolión i El ball de Sant Vito, a més dels firants, que donaran molta vida al mercat.

Hem preparat un programa per a tots els públics. Així, els més menuts podran gaudir de moltes activitats com tir amb arc, escola d’escuders, teatre, titelles, entre altres, a més podran formar part activa d’algunes representacions. Vull agrair la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de l’Alcora, entitat que posa de manifest, una vegada més, la seua implicació amb els projectes culturals del nostre municipi. I també dels alumnes i centres educatius que han participat en el concurs de dibuix amb temàtica medieval.

Està tot preparat, així que esperem que el temps acompanye, que els alcorins i alcorines isquen al carrer i que també ens visiten els veïns i veïnes d’altres poblacions. A més de dinamitzar la vida cultural i d’oci de l’Alcora, l’objectiu és que Al-Qüra també tinga un impacte molt positiu en els establiments, comerços, bars, restaurants i pubs locals. 3, 2, 1… el compte enrere està a punt d’acabar…demà comença Al-Qüra Medieval 2017!

*Alcalde de l’Alcora