El II comboi de danses de l’Alcora, el IX Moto-Cross Ricardo Monzonís i el 6è Trofeu Ciclista Caixa Rural l’Alcora en homenatge José Vicent Serrano són alguns dels esdeveniments dels quals vam poder gaudir el passat cap de setmana. La tretzena mitja marató de muntanya, la yincana zombie, la IV Festa de la Joventut, la IV Trobada de Rondalles Tradicionals o el 24è Concurs de Reclam de Boca són alguns dels quals ens esperen en les pròximes setmanes.

La rondalla l’Alcalatén, el grup de danses Font d’Aixart, el Moto Club l’Alcora Competició, el Club Ciclista de l’Alcora, el Club Esportiu l’Alcora i Amics del Parany l’Alcora són les associacions que estan al capdavant d’aquestes activitats. Són un clar exemple de com d’actives són i quanta vida donen les associacions locals a l’Alcora.

Recorde que l’empresa que va realitzar el I Pla de Turisme de l’Alcora, després del corresponent estudi previ i anàlisi de la situació, va destacar com una de les coses més positives de la nostra localitat el gran nombre d’associacions i la seua important contribució a la dinamització de l’agenda d’esdeveniments, aportant actes de tota índole: culturals, tradicionals, esportius, solidaris, lúdics, infantils, etc.

No puc estar més d’acord. Sens dubte, les nostres associacions són un motiu d’orgull, tant quan organitzen actes a l’Alcora com quan representen al nostre poble en actes que es desenvolupen en altres municipis.

Per a l’Ajuntament, dinamitzar l’Alcora i l’economia local és una de les nostres prioritats. En els últims anys, a més de posar en valor les nostres festes, hem posat en marxa noves iniciatives com l’Alcora saludable; Maig ceràmic; Sendes de l’Alcora; l’Alcora infantil; la Tardor cultural; l’Alsound; el I Concurs de curtmetratges de l’Alcora; les festes de la joventut; la Fira del llibre solidària; Dissabtes al cinema; o Cinema a la fresca, entre altres.

L’Alcora viva és la marca que hem triat per a la nostra localitat, i crec que molt encertadament, principalment perquè és una marca que naix del poble, perquè gràcies a la seua gent, a les seues associacions, clubs, comerços, bars, pubs… i a les seues arrels, l’Alcora és un poble molt viu.

*Alcalde de l’Alcora