+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La rueda

L’Edat Mitjana t’espera a l’Alcora

 

Samuel Falomir Samuel Falomir
08/11/2018

Aquest cap de setmana l’Alcora viatjarà en el temps fins al segle XIII amb la celebració d’Al-Qüra Medieval 2018. Des de l’Ajuntament hem preparat un complet programa perquè puguem gaudir d’uns dies diferents i deixar-nos portar per la màgia medieval. En aquest sentit, vull destacar la gran tasca realitzada per la regidora de Fires i Mercat, Ana Huguet i des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local.

El nostre casc antic és l’escenari perfecte en el qual s’ubicarà el mercat artesanal de l’època, al voltant del qual passaran moltes coses aquests dies. Tindrem representacions, actuacions itinerants, música, ball, cercaviles, activitats infantils, demostracions…i molt més. A més del treball de l’Ajuntament, és important destacar la implicació de les penyes, la participació de les quals ha anat creixen, aconseguint en aquesta edició una xifra rècord: 25 penyes participants. També m’agradaria ressaltar la col·laboració de la Caixa Rural de l’Alcora i dels alumnes i centres educatius que han participat en el concurs de dibuix amb temàtica medieval, així com la participació dins del programa d’Al-Qüra de les associacions i grups locals: Tiranta Teatre, els Cavallers del Sant Grial, l’Associació Cultural l’Alcora Tambor, el grup de ball On!dance, l’Associació Cultural Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén… Comptarem també amb la participació d’altres grans grups com són Llàgrimes de Ceba i Edena Ruh de la companyia Turdión, entre d’altres. A més dels firaires, que oferiran els seus productes i ompliran de joia el mercat.

Hem preparat un programa per a tots els públics per tal que els visitants tinguen l’oportunitat de viure aquesta iniciativa en família. Està tot preparat, així que esperem que el temps acompanye, que els alcorins i alcorines isquen al carrer i que també ens visiten els veïns i veïnes d’altres poblacions. A més de dinamitzar la vida cultural i d’oci de l’Alcora, l’objectiu és que Al- Qüra també tinga un impacte molt positiu en els establiments, comerços, bars, restaurants i pubs locals.

El compte enrere està a punt d’acabar...demà comença Al-Qüra Medieval 2018. Que no t’ho conten!

*Alcalde de l’Alcora