Castelló rebrà 10,1 milions d’euros de fons FEDER per a dur a terme l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (eDUSI). Una estratègia que vam presentar el gener passat i suposa la major inversió de fons europeus de la història de la ciutat. Una excel•lent notícia que no haguera sigut possible sense el funcionariat de la casa ni sense el document de partida inicial realitzat de forma conjunta pels municipis de l’àrea metropolitana de Castelló i la Diputació. Un document nascut del consens. Un document bo, necessari però no suficient com així ho demostra la no admissió d’estratègies d’altres municipis de l’àrea metropolitana.

No seria just amb el funcionariat de Castelló dir que l’estratègia ha sigut seleccionada gràcies al document inicial. Tampoc ho seria amb el funcionariat de la resta de municipis ni amb la Diputació dir que sense eixe document inicial també hagués sigut aprovada l’eDUSI. Açò no es tracta de posar-se «medalletes». La ciutadania de Castelló és la vertadera guanyadora. Entenc que qualsevol persona en un lloc de responsabilitat desitja que la seua ciutadania visca millor i que aquesta, cada vegada més, està cansada de les guerres polítiques estèrils. Cal posar en valor la política municipal i no supeditar-la a afers nacionals.

Aquesta aprovació és tan sols un punt de partida. Una porta oberta a un immens treball que necessitarà de totes i tots. Una bona notícia que cal treballar per assolir els indicadors autoimposats i la supervisió des d’Europa no serà fàcil. Malauradament, els valencians no hem sigut exemplars en el passat i ara cal treballar més i millor. Malgrat tot, tenim per davant un altre repte: l’àrea metropolitana de Castelló ha de ser el projecte més important dels propers anys. Junts som millors, creiem en la potencialitat que tenim i hem de fer-la valer a Europa. H

*Regidor d’Ordenació del Territori i portaveu del Grup Municipal Socialista en Castelló