Benvolgut lector, és molt probable que hàgeu vist el programa Salvados d’aquest diumenge, on els líders de Podemos i Ciutadans van iniciar una discussió sobre l’ensenyament públic i el concertat. Un debat que per a nosaltres està ben clar: la pública primer, però sense prescindir d’una concertada que funcione. Mentre altres intenten manipular i fer creure a la gent que des de Compromís estem en contra de la concertada, res més lluny de la realitat. La concertada no sobra, no estem en contra mentre funcione i ho faça bé.

És clar que per a nosaltres el primer sempre serà l’ensenyament públic, de qualitat, universal i en valencià, però mentre siga necessari compaginar-lo amb un servei concertat, aquest últim s’haurà de mantenir. Més encara quan a hores d’ara patim els anys de desequilibri de la balança que va impulsar el PP amb la concertada, en detriment de la pública, un problema que, amb el temps, s’haurà de solucionar buscant vies de cooperació.

En definitiva: la concertada fa falta, però s’ha d’exigir que complesca amb tots els requisits que implica ser beneficiària d’una subvenció i no pot anar en contra de la pública.

Per tant, nosaltres no estem per l’enfrontament entre pública i concertada, estem amb les persones, amb els xiquets als quals s’ha d’oferir una educació de primer nivell, que és un factor que redundarà en tota la societat en el futur. H

*Primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal de Compromís per Vila-real