Hui tindrà lloc el Ple de Pressupostos de l’Ajuntament de Castelló on hi haurà molts intents de fer soroll i desviar l’atenció sobre el que realment importa a la ciutadania.

Duem temps suficient al Govern de la ciutat perquè es veja l’aposta que fem per l’esport com a eina de transformació social, com a reclam turístic i com a promoció d’un estil de vida saludable. I no és una cosa que fem a la babalà, sinó que totes les tasques de manteniment i reforma que fem de les instal·lacions són el resultat d’un treball previ fet de la mà dels clubs esportius i a partir de les necessitats.

De fet, en aquest pressupost hi ha 380.000 euros per a inversions en instal·lacions esportives. Tenim previst fer una coberta nova per al Ciutat de Castelló, ja que l’actual té moltes filtracions. Però a més, durant l’estiu emprendrem les reformes del Javier Marquina, el poliesportiu de Castàlia i la remodelació i transformació del Polies-portiu del Sindical. Les tres són obres financerament sostenibles que vénen del romanent del 2016. El que significa que l’any 2018 s’invertiran en instal·lacions esportives més d’1.100.000 euros. Volem ser un referent esportiu i això implica dignificar els espais.

I en un intent de treure el màxim rendiment a les nostres instal·lacions s’ha ampliat el ventall de disciplines que ofereixen les instal·lacions esportives i ho hem fet reinventant espais: d’un baix d’una grada hem fet una gran zona de tenis taula de 600 m2, d’un solar entre dos camps de futbol hem tret una gran zona de trial en bici, d’un poliesportiu amb unes condicions lamentables, traurem un gran pavelló dedicat a la gimnàstica artística, d’una sala infrautilitzada hem fet un espai per a arts marcials i d’un espai mort hem tret un frontó valencià de pilota.

Entre les reformes cal destacar l’aposta per l’eficiència energètica, doncs creiem fermament en l’objectiu de l’autoabastiment i tenim la intenció de minimitzar els costos. Hem iniciat un camí amb tota una sèrie de canvis i d’inversions per tal de reduir costos i millorar les prestacions i qualitat de les instal·lacions perquè l’esport continue movent Castelló.

*Regidor d’Esports de Castelló