Baixar impostos a tots, millorar la sanitat i ajudar als autònoms, a les pimes… tot això hauria de ser una prioritat en aquests moments per a totes les administracions. Però multitud de fets ens diuen que s’està fent tot el contrari en la majoria d’elles.

Just ara ens hem trobat amb què quasi totes elles estan governades per l’esquerra, formada pel PSOE, Compromís i Unides Podem. I a totes elles haurien de fer un pensament i rectificar abans que siga tard i arruïnen a totes les persones que vivim a la província de Castelló.

Pujar els impostos: al dièsel o a les begudes com els sucs, la orxata... és fer just el contrari del que ara hauria de fer el Govern. Però a l’esquerra sempre li ha interessat recaptar més per a poder gastar més, encara que amb això s’emporten per davant el benestar i les oportunitats de milions de persones.

Per exemple, la Generalitat valenciana, la del pacte d’esquerres que va deixar sense ajudes a la immensa majoria d’autònoms, va posar tan pocs diners que se va quedar sense fons als 40 minuts d’obrir la convocatòria. O la Diputació de Castelló que, amb un romanent de 50 milions d’euros de Tresoreria, es negue a aprovar un pla d’ajuda als autònoms i pimes i destine 0 euros als autònoms, al comerç… és alguna cosa que només s’explica, i no ho entenc, per la falta de ganes de fer-ho.

Un altre exemple, el govern autonòmic enguany ha eliminat les ajudes per a fer més competitives les àrees industrials i atraure més inversions. Això és just el contrari al que necessitem en aquests moments. Bé, però que esperar si alguns dels seus dirigents critiquen públicament la il·lusionant arribada a la província de Castelló de les empreses que generaran milers d’oportunitats d’ocupació.

I la pregunta que tots ens fem, a què destinen els diners dels valencians? A millorar la sanitat? Perquè l’atenció que rebem els veïns de la província de Castelló és cada dia pitjor. I les dades del seu pressupost el corroboren. En plena crisi sanitària, amb els problemes d’atenció primària, llistes d’espera que es mesuren ja per anys … destinen 7.530 milions menys per a la sanitat pública que els que van gastar en 2019.

Bé, hi ha alguna cosa que sí que creix, l’Executiu de Puig-Oltra continua creixent i gastant cada any més en el nombre d’alts càrrecs i assessors, hui són 100 més que en el primer any del pacte d’esquerra, que ens agrade o no ens agrade, paguem tots i no aporta cap solució per als ciutadans.

Les pròximes eleccions encara queden lluny, mentrestant, els dirigents de l’esquerra haurien de fer un pensament i rectificar abans de seguir obstinats en arruïnar el present i hipotecar el futur de tots. H

*Diputado provincial por el PPCS