Durant aquestes últimes setmanes, políticament parlant, hem viscut uns dies d’intensitat, decepció i mal sabor de boca. Així ho diem, ja que així ens ho trasllada la ciutadania i en concret les veïnes i veïns de Vinaròs.

La investidura frustrada al govern central dilata una situació d’incertesa prolongada que no ens afavoreix a ningú. Independentment del punt geogràfic de procedència d’arreu de l’estat espanyol. Tot i això, per a la ciutat de Vinaròs, és més necessari que mai l’acord i l’estabilitat.

No cal entrar a valorar el que és evident. Cadascú ha de saber quin és el seu lloc en les negociacions i fins a quin punt pot exercir pressió pel que fa a la seua posició de força en base, també, a la representació parlamentària. Un cop no s’ha assolit aquest primer objectiu, cal saber-se posar a un costat i no bloquejar el que la ciutadania va expressar democràticament.

Vinaròs necessita, de manera urgent, que s’arribe a un acord i es forme el govern socialista i de progrés que les urnes van manifestar en les eleccions del passat mes d’abril.

Són molts els temes, projectes i gestions que aquest ajuntament porta en marxa i vol iniciar amb el govern central de Madrid. Per exemple: la millora de l’N-238, la recepció en òptimes condicions de l’antiga N-340, la regressió de la nostra costa i els projectes de connexió i costura social, urbanística i turística que tenim en marxa, l’alliberament de l’AP-7 o les millores de l’N-232 al seu pas pel Port de Querol, només són una petita mostra del que la nostra localitat ha de viure de manera directa o indirecta en els pròxims anys i que considerem que no pot esperar més.

SOM CONSCIENTS dels esforços i passos endavant que l’actual govern en funcions presidit per Pedro Sánchez, fa respecte a la nostra ciutat, la nostra comarca i el nostre territori. Però també a nosaltres en Vinaròs no ens cauen els anells per insistir a demanar allò que creiem que és just per als nostres veïns i veïnes.

Tot i això, que cadascú extraga la seua pròpia conclusió i que valore, fins a quin punt, ha de seguir provocant aquesta situació de bloqueig polític, ja que, com ha quedat reflectit en aquest article, l’estabilitat d’Espanya també és l’estabilitat de Vinaròs.

*Alcalde de Vinaròs