Dijous passat el saló de plens va acollir el debat sobre l’estat de la ciutat, una sessió en la qual cadascun dels cinc grups polítics amb representació municipal va exposar la seua visió de com està Castelló i com veu aquest govern utilitzant el prisma que més li convenia. Malauradament, el plenari no es va centrar en quines polítiques aquest govern havíem fet o deixar de fer. Sempre he pensat que es parla massa de política i poc de polítiques i que això és un dels motius de la desafecció ciutadana amb la política, perquè a la ciutadania el que li importa són les polítiques i no tant el politiqueo. Però d’això ja parlarem un altre dia.

No esperen que des del PSPV fem un discurs triomfalista, no és el nostre estil. En alguns aspectes la ciutat, lamentablement, ha empitjorat en serveis com les rodalies que ens connecten amb València, l’arribada de l’AVE o la situació laboral de l’estiba.

També és cert que en aquests dos anys hem rebaixat el deute en més de 30 milions d’euros, que les inversions han aconseguit xifres significatives amb més de 25 milions en obres o que hem aconseguit l’aportació més gran de fons europeus de la història de Castelló (10,1 milions), amb el que açò suposa d’activitat econòmica i d’oportunitats d’ocupació. Precisament l’ocupació, el benestar social i els serveis públics han experimentat augments pressupostaris. Per exemple, les polítiques d’ocupació s’han incrementat un 350% i l’àrea de benestar social ha crescut fins als 12,9 milions per a combatre millor l’emergència social.

Però també fem autocrítica. Sabem que encara tenim marge de millora en habitatge, que haguera sigut positiu tenir ja en exposició pública el Pla General o que ens queda camí per recórrer cap a una administració més eficient. Tenim marge de millora. Ho sabem. I no ho dubten, ho farem.

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló