Cada estiu havíem de sentir que la nostra ciutat estava «morta», que si de normal no hi havia activitats culturals, a l’estiu molt menys. Però això, ara fa quatre anys que ha canviat. Castelló és una ciutat viva, plena d’activitats i totes amb molt d’èxit gràcies a la participació dels nostres veïns i veïnes, però també de les persones que ens trien per passar les seues vacances.

L’oferta d’activitats que hem preparat des de la Regidoria de Cultura és molt diversa tant per temàtica com per al públic al qual va adreçada. Ciència, exposicions, cinema, història, música... I és que la revolució cultural va arribar a Castelló ara fa quatre anys i ho va fer per a quedar-se! Per omplir un lloc àrid i abandonat en què ens vam trobar l’àrea de Cultura quan vam entrar a governar per transformar la nostra ciutat. Ara, ja podem dir en la boca ben gran que sí que hem transformat la ciutat culturalment parlant i no és que ho diguem nosaltres, ho diuen dades com l’augment de les visites al Planetari un 200%, o les 18.447 visites del Refugi Antiaeri de la Plaça Tetuan en només els sis primers mesos des que va obrir ara fa un any.

COM FA UN ANY també es va inaugurar el centre d’interpretació del Castell Vell, que continua mostrant i ensenyant la història i el patrimoni de la nostra ciutat amb activitat com Un estiu al Castell Vell, on els més menuts han pogut aprendre i descobrir les arrels de Castelló.

Les visites al Planetari també han augmentat gràcies a la seua nova programació, que ha dignificat aquest espai de Castelló. Aquests mesos, el Planetari acollirà una sèrie d’exposicions, tallers i activitats de contingut científic musical i astronòmic amb perspectiva de gènere. A més, els més menuts podran acudir al campus d’estiu amb la temàtica de les grans missions a la Lluna.

A L’AGOST tampoc tanquem per vacances, i veïns i visitants podran gaudir del festival Arrankapins, protagonista indiscutible de la programació estiuenca gràcies al seu cartell, que és una combinació d’artistes locals i grups amb molt de tiró dins del panorama musical, com ara Siniestro total, El Último Ke Zierre, Aurora & The Betrayers, Los Zigarros, Lula o Aurora Beltrán entre altres. Com tampoc tanca el nostre Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), que dia a dia va augmentant la seua oferta cultural fent de Castelló una ciutat rica en espais per visitar.

Cal no oblidar que, a principis de juny, varen tindre a casa nostra a grans professionals del seté art, com són el director Julio Medem i la compositora Jocelyn Pook, que varen ser guardonats al II Festival Internacional de Cinema i Música de Castelló, un festival que va més enllà de la projecció de pel·lícules, ja que hem pogut gaudir de diferents col·loquis, espectacles urbans i concerts en directe.

COM JA SABEU, una de les premisses en les quals estem i hem treballat des de Compromís és la dignificació i dinamització dels barris perifèrics. Per això, durant l’estiu també hi haurà activitats i actuacions en la ciutat, en aquest cas en els barris que pertanyen al districte oest, amb la programació de Dinamització de Barris de l’Oest 2019. Perquè els barris també són Castelló i Castelló és cultura.

*Regidora de Cultura de Castelló