L’Alcora avança i els comptes ixen. Este seria, de forma molt resumida, el balanç de la gestió que s’està duent a terme a l’Ajuntament. Açò podria entendre’s, lògicament, com una valoració subjectiva, més encara venint de qui ve. Què ha de dir l’alcalde… Els números i els projectes i serveis posats en marxa són els que ho fan objectiu, és clar.

Ara, per exemple, hem conegut les dades de la liquidació dels comptes de 2016. Doncs bé, partint d’este informe, és una dada objectiva que l’Ajuntament ha liquidat l’exercici amb un saldo positiu de quasi dos milions d’euros. I que el Consistori compleix l’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el límit de deute. També ho és que el deute, des que governa l’Acord de Progrés, s’ha reduït del 63% al 44%.

A més, s’ha executat més del 80% del pressupost, la qual cosa evidencia el bon treball realitzat des de totes les regidories, esprement al màxim cada euro de les partides econòmiques.

Així, traent-ne tot el suc, al pressupost de 2016 es va poder augmentar considerablement partides tan importants com les destinades a ocupació, polítiques inclusives i educació, i materialitzar destacats projectes, com ara: la remodelació del centre urbà (el major projecte urbanístic de les últimes dècades), les demandades pistes d’atletisme, patinatge i el camp de futbol 7, millores a la piscina climatizada, el nou col·lector que garanteix l’aigua potable a l’Alcora, la posada en marxa de les instal·lacions del Centre de Dia després de sis anys, i també, s’ha garantit el servei farmacèutic de guàrdia els 365 dies de l’any, una demanda històrica dels veïns.

Són les dades les que confirmen que s’està duent a terme una gestió econòmica responsable i posen de manifest el nostre ferm compromís amb els alcorins i alcorines, vetlant pel bon ús dels diners públics.

S’estan traient endavant nombroses i importants iniciatives, més i millors serveis i sempre sense perdre de vista l’objectiu de treballar en la senda de l’eficiència, perquè els números continuen sent positius. Hem demostrat que no cal tindre el poble paralitzat perquè els comptes ixquen.

*Alcalde de l’Alcora