Així és com vaig voler resumir i felicitar a tota la gent que ha fet possible que dilluns el nou CEIP Cardenal Tarancón fóra el lloc elegit per la Generalitat Valenciana per inaugurar el nou curs escolar. I era una de les frases, de les expressions que més ganes teníem de poder dir a Borriana, donat que han estat gairebé onze anys els que hem hagut d’aguantar que els i les alumnes del centre hagueren de suportar les condicions, de vegades penoses, dels barracons.

També vaig voler comentar que, si diumenge havíem finalitzat unes festes patronals de la Misericòrdia que han estat un èxit respecte a la participació, cada vegada més gran dels veïns i veïnes de la ciutat, dilluns la festa era pel món de l’educació. Perquè va ser realment emocionant i emotiu vore les cares de mares i pares d’alumnes que han hagut de cursar tota la seua etapa de primària en els maleïts barracons. Tan emocionant com el somriure i la satisfacció pel treball constant i ben fet de la direcció del centre, i totes aquelles persones que han col·laborat en la construcció de les parets on l’educació seguirà creixent a la nostra ciutat. Perquè onze anys eren massa. Onze anys de vergonya. Onze anys hipotecant l’educació i el futur de tants i tants infants. Per això, la feina realitzada en tan sols dos anys de forma conjunta entre Conselleries com la d’Infraestructures i la d’Educació, l’Ajuntament de Borriana, les Direccions Territorials ens ha d’omplir d’orgull, per haver fet possible que en la cinquena part de temps, s’haja construït un col·legi de primer nivell com el Cardenal Tarancón de Borriana. Perquè la situació que ens vam trobar en arribar a l’Ajuntament de Borriana era la d’una licitació ja feta amb una baixa temerària que només es va poder resoldre amb la ràpida i eficient feina de la Conselleria d’Infraestructures.

Així que només ens queda agrair i seguir treballant de la mà dels que creuen que el futur de tots i totes en depèn directament de l’educació que en reben els adults del futur. Potser encara no entenguen la paraula, però es tractava de dignificar la feina del professorat i de les mares i pares que tant han lluitat per aconseguir-ho. Ara si, l’Educació al territori valencià, va de bo!

*Alcaldessa de Burriana