Diuen que qui avisa no és traïdor, en este cas, no és així. El ministre d’Energia ja ens va advertir que ens acostumem al nou preu de la llum. Entre línies, vol dir que ni ell ni el seu Ministeri faran res contra l’abús de les elèctriques, les quals van decidir apujar l preu de la llum en plena onada de fred. El Govern perpetuarà la injustícia de fer pagar una de les factures de la llum més cares de tota Europa i mantindrà els privilegis de les mateixes empreses elèctriques que, possiblement, d’ací uns anys, li tornaran el favor amb una poltrona. Una cadira en un despatx de direcció que pagarem de manera ben repartida entre tots i totes.

Com ja és costum amb els governs del Partit Popular s’aplica la llei de l’embut. Quan el preu de la llum afavoreix les grans empreses ens suggereixen «acostumar-nos», però quan això valdria per protegir els pobles més menuts de Castelló ja no podem ni parlar-ne.

Pocs dies després d’estes perilloses declaracions del ,inistre, el secretari d’Estat d’Energia ens va respondre que la línia de molt alta tensió (MAT) projectada per a l’interior de Castelló, seria aèria, volguérem o no, ja que era la solució més econòmica. Tornava l’argument de l’economia i s’invertia la llei de l’embut: per a mi l’ample i per a tu l’estret. Els feia igual el que això suposa per a les persones que encara viuen als nostres pobles d’interior, la seua salut o si tindran el mas on viuen baix d’un cable de molt alta tensió.

Massa ens recorda el modus operandi d’altres situacions ja viscudes als pobles de Castelló. Amb el fracking van voler beneficiar les multinacionals del petroli i del gas posant en risc la gent d’Els Ports i el Maestrat. La mateixa manera de fer que amb el Càstor. I ara, amb la MAT, volen repetir la història. Una història que, de nou, atempta contra el benestar de les persones que vivim als pobles més menuts i desprotegits de les comarques de Castelló. Una història que ha fet que la gent es torne a organitzar per mantenir la qualitat de vida a uns pobles cada vegada més despoblats. Una història que demostra com qui estima la nostra terra es planta contra qui només en vol fer negoci.

Diputada de Compromís