Tots compartim que és més fàcil evitar que tanque un negoci, que aconseguir que òbriga de nou. I per això és important ajudar-los ara, sense perdre ni un dia més, impulsant polítiques que puguen ajudar als veïns a no haver de tancar i acabar al paro.

A Vila-real, en els últims mesos, prop de mil veïns han perdut el seu treball. Tenim també centenars de veïns en un ERTE, veïns que estan pendents d’un fil. Si les administracions no fiquen de la seua part, molts d’aquests acabaran també al paro.

Cal per tant reclamar ajudes a totes les administracions. En aquesta línia vam aconseguir que s’aprovara una moció del PP reclamant a la Generalitat que s’amplien les ajudes als autònoms. Unes ajudes que s’han demostrat injustes, al premiar a qui aplega primer i no a qui més ho necessita, i insuficients, ja que deixen sense ajuda al 70% dels autònoms.

Però no és prou esperar ajudes d’altres administracions. Durant aquests 80 dies, en molts casos, els autònoms de Vila-real, els nostres comerços, l’hostaleria o els veïns en ERTE han hagut d’afrontar aquesta dura crisi sense cap ajuda de ningú.

No és possible que en una situació critica la única mesura econòmica que haja aplegat als veïns siga una pujada del 10% de la contribució.

Nosaltres defensem que tal com estan fent altres municipis, cal que l’ajuntament sume el seu granet d’arena i dins de les seues possibilitats aporte ajudes, bonificacions i reducció d’impostos als veïns afectats.

I per a fer-ho seguim proposant que l’important estalvi generat per la suspensió d’actes, com el mig milió d’euros de Festes, es destinen a aquestes ajudes. També cal renunciar a gastos com els 500.000 euros que l’ajuntament pretenia destinar a fer despatxos als antics jutjats i que gràcies a una proposta del PP aniran a ajudar als veïns. Seguim treballant, lleials però reivindicatius.

*Portavoz PP Vila-real