En els últims mesos la societat civil ha sigut un gran exemple i ens ha donat més d’una lliçó. De solidaritat, d’unió, d’esforç individual i col·lectiu, de resistència, d’empatia, de capacitat de superació… Ens han donat lliçons amb fets que demostren que el millor que tenim a la nostra ciutat és la seua gent. Les persones que estimem la Vall i estem orgulloses de fer poble cada dia.

Un dels exemples més importants i del qual em sent molt orgullosa és la unió del futbol. La fusió dels dos clubs de futbol ha sigut un desig i un anhel de molts vallers i valleres des de fa molt de temps i ara és una realitat. L’acord ha sigut el fruit del treball i de la valentia de molts anys i de moltes persones. En un moment complicat com l’actual, esta fusió demostra que es poden superar els obstacles i que junts som més forts, podem fer més coses i arribar més lluny.

Una lliçó molt semblant ens l’ha donat també el projecte de l’himne de la Vall d’Uixó des de casa. Més de 80 músics de les tres bandes, des de la nostra ciutat, des de molts punts d’Espanya i des de l’estranger han gravat amb el mòbil la seua part individual per a després crear un muntatge audiovisual produït per Vicent Ortiz, un dels nostres músics més internacionals. En una setmana ha tingut quasi 11.000 reproduccions i s’ha compartit més de 180 vegades. Una altra mostra més de l’orgull de ser vallers i valleres i de la capacitat de la música per a teixir la societat i unir-la.

EN ESTOS MESOS hem viscut desenes de mostres més de solidaritat, des dels instituts fent pantalles de protecció, fins aparats de calcer cosint mascaretes de tela, veïns i veïnes ajudant a altres veïns i veïnes a fer la compra o voluntaris que han repartit menjar o medicaments… Podria estar escrivint i escrivint exemples, però sempre em deixaria a algú, perquè durant la pandèmia la societat vallera ha estat a l’altura i, en la seua majoria, ha actuat amb responsabilitat i pensant en el bé comú.

Són lliçons a aplicar també en la política. Segur que des de la responsabilitat que comporta la gestió hem comés algun error. Per això vull disculpar-me. Esta ha sigut una situació nova i a la qual mai cap govern s’havia hagut d’enfrontar. Com sempre, la nostra prioritat ha sigut estar al costat de les persones i seguirà sent-ho mentre es senten les conseqüències d’esta crisi sanitària, econòmica i social.

ESTA SITUACIÓ ens ha fet recordar la importància d’estar junts i units. Tant de bo este esperit perdure en el temps i com a societat no tornem a caure en l’egoisme i l’individualisme. Als polítics se’ns demana altura de mires i no discussions estèrils com les que es viuen cada dia al parlament espanyol o inclús al ple del nostre ajuntament. Ni ara ni mai tenen cabuda els insults i les faltes de respecte en els nostres òrgans democràtics. No tot val en política. Des del govern municipal seguirem treballant per superar esta pandèmia, des de la humilitat i la responsabilitat. La Vall no mereix menys.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó