El projecte d’ampliació de l’IES Ximén d’Urrea és una demanda històrica de l’Alcora que, per fi, es farà realitat. És una necessitat. Una qüestió de justícia. Venim d’una etapa fosca de governs del PP, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de l’Alcora. Fosca en moltes matèries, però especialment devastadora en educació. Retallades, desídia, passivitat, falta de consens, decisions en contra de la comunitat educativa i un llarg etcètera. El Ximén d’Urrea, malauradament, és un clar exemple de tot açò.

Ara, després de més de 15 anys, el treball conjunt del Govern del Botànic a la Generalitat i de l’Acord de Progrés a l’Ajuntament, donarà llum verda a eixe projecte tan necessari i demandat. Serà possible a través del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, amb la col·laboració del Consistori.

Ja estem treballant en la coordinació d’este pla amb la Generalitat per tal de que puga culminar-se tot el procés en el menor temps possible, en benefici dels alumnes i alumnes d’este centre. L’ampliació del Ximén se sumarà a un altre destacat projecte que s’ha fet realitat fa uns mesos a l’Alcora, l’ampliació de l’IES l’Alcalatén, actuació finançada per la Conselleria d’Educació amb més de 300.000 euros. Es tracta d’un projecte --un més en el còmput-- que els governs del PP van ser incapaços d’escometre.

Molta gent pensa que si els governs són del mateix color, les inversions arriben necessàriament. Sí o sí. A l’Alcora ha quedat palés que no és així. Legislatura 2011-2015: PP a la Generalitat i PP a l’Ajuntament. No obstant açò: zero inversions destacades per al nostre municipi. Sense treball ni voluntat, no hi ha res a fer.

Afortunadament, ja ha passat el temps en el qual l’interès general, les persones i matèries fonamentals com l’educació estaven a la cua de les prioritats. Hem passat de CIEGSA, els barracons i els sobrecostos… a la gratuïtat dels llibres de text, les solucions, la millora d’infraestructures…. Evidentment, queda molt per fer, però és que l’herència del PP ha segut nefasta.

Després de l’època de foscor, s’ha fet la llum! Per fi, les necessitats educatives i l’Alcora estan al full de ruta de la Generalitat. Com ha canviat el conte…

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora