És tasca de l’ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, posar a disposició mitjans i béns propis per a ajudar el teixit associatiu.

A Castelló s’han cedit locals o espais a entitats o associacions per a seu social. Fins ara, sense cap regulació. Que aquesta cessió no estiga regulada causa problemes i indefensió a les associacions. És obligació d’una administració, gestionar els béns i el pressupost de la millor manera possible, amb criteris d’austeritat, eficàcia i igualtat. I estem parlant, només per a seu d’associacions, d’uns 17.000 euros més IVA mensuals. 204.000 euros anuals en lloguers de seus socials per a associacions veïnals. A això cal sumar les que ocupen locals municipals. Les despeses de llum i aigua. De vegades telèfon i wifi. Reparacions i manteniment. I ho fem a gust. Però hi ha moltes associacions que no tenen local i en demanen. Moltes també que es paguen el seu propi local, moltíssimes.

Cal facilitar la realització d’activitats d’interés general i oferir espais de trobada veïnal. Però açò ha de tenir un límit. No hi ha cap ajuntament que concedisca els locals de per vida. Ni hi ha locals municipals per a cada associació que en demana ni podem destinar més diners de la ciutadania a pagar lloguers. Definirem els criteris de concessió: volum de població beneficiada, grau de participació de l’associació en el manteniment del local. I ho farem per escrit, per tal que la cessió siga transparent. H

*Regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló