Mai abans la vespra de les nostres festes el ple del Consell s’havia reunit a l’ermita de la Magdalena, al costat del Castell Vell, origen de la nostra ciutat i ara restaurat. Mai abans una gaiata havia presidit el pati gòtic del Palau de la Generalitat. Ni tampoc s’havia col·locat una cinta verda de cinc metres de longitud en la seu del Govern valencià per a reivindicar la Romeria de les Canyes, a la qual han acudit 123.000 persones malgrat la pluja.

La reunió del ple del Consell, amb el president, el socialista Ximo Puig al capdavant, en l’ermita de la Magdalena del Castell Vell no es va traduir en una foto històrica sinó també en un gest de suport a les festes i a la ciutat de Castelló sense precedents. I ens preguntem per què mai abans s’havia fet alguna cosa així. Tampoc fins ara una gaiata havia viatjat fins a Fitur, la fira turística més important a escala mundial, per a promocionar les festes de la Magdalena. El treball incondicional de la Federació Gestora de Gaiates, del Patronat Municipal de Festes, del de Turisme i de la Junta de Festes ho han fet possible enguany. També aquest 2018 és el primer en què comptem amb una gaiata infantil de la ciutat. I ens preguntem per què mai abans havia sigut possible.

Estem acostumats a escoltar a la dreta que el Govern ataca a les nostres festes. Estem acostumats però no deixa de sorprendre’ns el seu cinisme, la seua demagògia i la grossor d’una bena que els encega davant una realitat incontestable.

Ja els explicava la setmana passada que el PP és especialista en fabricar polèmiques on no n’hi ha. Intentar que no es parle de la trama Gürtel, de la malversació de fons de cooperació o del sobrecost de 1.000 milions en la construcció de col·legis exigeix un triple salt mortal per a desviar l’atenció. Ja ens explicaran per què mai abans les nostres festes, les nostres gaiates, no tenien el protagonisme que tenen ara.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló