Fa uns dies, la Generalitat valenciana que dirigeix Ximo Puig ens va confirmar que enguany l’Ajuntament de la Vall d’Uixó rebrà quasi 250.000 euros del Fons de Cooperació. Esta línia d’ajudes és un mecanisme posat en funcionament esta mateixa legislatura a través del qual el Consell ens transfereix diners als ajuntaments sense imposar-nos on o en què els hem de gastar.

Agraïm que ens tracten com majors d’edat i ens permeten decidir en què volem invertir-los, perquè som l’administració pública més propera als veïns i veïnes. De fet, quan un valler o vallera té un problema acudeix al seu alcalde o als seus regidors. És per això que coneixem en primera persona i cada dia quines són les necessitats de la nostra ciutat i quina és la millor manera de tractar de solucionar-les.

Encara que sempre ho fem de la mà d’altres administracions, sobretot de la Generalitat. Ho deia l’últim baròmetre, que la major preocupació de les valencianes i els valencians és l’atur. I la Vall d’Uixó l’any passat va ser la ciutat que més inversió del Consell va rebre per a polítiques actives d’ocupació, mitjançant diversos programes i tallers per a persones desocupades. En total, més de dos milions d’euros que han creat llocs de treball i han donat esperança, present i futur a molta gent.

Les xifres, que no enganyen mai, ens donen la raó i desmenteixen el discurs del PP quan diu que som incapaços d’exigir al Consell. I no sols pels diners que hem rebut per a plans d’ocupació, sinó també per la rapidesa amb la qual ha actuat davant els despreniments a la façana del centre de salut de Carbonaire. La Conselleria de Sanitat va escometre unes obres d’urgència i en tres setmanes s’ha habilitat l’edifici de l’INSS per a prestar assistència sanitària provisional amb normalitat.

Sembla curiós que el PP intente donar lliçons en matèria de sanitat, quan van mentir reiteradament a tots els vallers i valleres amb l’hospital comarcal. O quan van actuar de forma dubtosa redactant un projecte per a ampliar l’actual centre de salut d’Octavi Ten sense tindre la titularitat dels terrenys. Per eixa mala pràctica administrativa, aquell projecte va acabar en un calaix durant tot els seus anys de desgovern i ara s’està tornant a redactar, perquè nosaltres volem fer i fem les coses bé. I seguirem exigint al Consell que complisca amb tots els terminis establerts.

Malauradament, ens trobem davant d’un PP local nerviós, contagiat per la falta de rumb del PP valencià d’una Isabel Bonig cada vegada més cercada per la corrupció, i del PP nacional d’un Mariano Rajoy incapaç, immòbil i incompetent, que no atén els vertaders problemes de les persones. Perquè estos dies hem vist com milers de majors han eixit als carrers de tot el país per a demanar unes pensions dignes, a les quals tenen dret després de tota una vida dedicada al treball.

Davant estes situacions injustes, des del govern de la Vall d’Uixó fugim de polèmiques estèrils i seguim treballant cada dia per a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, fent tot el que està en les nostres mans per a atendre les seues preocupacions: ocupació de qualitat, sanitat, educació… En resum, per enfortir els pilars de l’estat de benestar que tant ens ha costat assolir i que alguns volen destrossar.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó