Les festes de la Misericòrdia a Borriana sempre han sigut d’actes multitudinaris (bou per la vila, festa de les paelles, processó, més de 300 casals de penyes) i, com s’ha fet en molts municipis seguint les directrius i les recomanacions de Sanitat i després de tractar el tema en una Junta Local de Seguretat, vam decidir suspendre les festes en el format tradicional.

Ara bé, com hem fet en les activitats que hem organitzat aquest estiu a la Torre de la Mar, les visites guiades, el campus multiesportiu, l’autocine, entre d’altres, i també han fet municipis com Castelló o València, hem organitzat algunes activitats alternatives de tipus cultural, infantil, turístiques o lúdiques en dies i caps de setmana diferents del mes de setembre, seguint tots els protocols i recomanacions sanitàries que són preceptius. En cap moment i en cap d’aquestes activitats es posa en risc la salut dels assistents i en tot moment prima la seguretat de la ciutadania.

L’oposició de les ciutats on ja s’han realitzat aquestes activitats i on hi han assistit moltes persones del nostre poble, han pogut comprovar que no hi ha hagut cap risc sanitari. Però l’oposició a Borriana, una vegada més, utilitza la pandèmia amb finalitats perverses donant a entendre el contrari del que es pretén i així difamar novament l’equip de govern, amb l’única pretensió d’augmentar la inquietud d’una població que ha patit intensament les conseqüències de l’afecció. Així, sense prejudicis, defensa una cosa i la contrària, ja que, al mes de juny, la mateixa oposició es queixava del contrari, que no férem l’escola d’estiu per a xiquets amb 400 persones. Mal si fas, mal si no fas.

Que quede clar que la intenció de l’equip de govern de l’Ajuntament ha sigut i serà en tot moment donar alternatives a la ciutadania de Borriana, per a evitar acumulacions de persones en recintes privats de manera incontrolada, amagats, il·legalment, i de forma molt més perillosa. Per això, hem allargat tot el setembre la concessió dels xiringuitos, per això s’han programat els concerts per la vesprada i no per la nit. I tot sempre de manera controlada, posant per davant la seguretat sanitària. Suspendre o prohibir sense alternatives responsables i segures no és mai una solució. Governar és prendre decisions assenyades d’acord amb les circumstàncies i així ho hem fet des de l’inici de la pandèmia, amb les alternatives a les activitats d’estiu i ara amb les alternatives a les festes, sempre seguint els criteris recomanats per Sanitat. El paper de l’oposició és oposar-se a tot: ni fer, ni deixar fer. H

*Alcaldessa de Borriana