Recorde aquella primera llista electoral de l’any 87. Ha plogut molt i hi ha gent que ja no està entre nosaltres, així com també gent que ha entrat durant el transcurs dels anys i de tots ells he aprés molt.

Aquest moviment i aquest transcurs històric demostren que Compromís és un projecte viu que cada dia il·lusiona més. Som un grup molt gran de persones totalment unides que hem lluitat per eixir reforçades de moltes dificultats i això ens ha ajudat a estar en un moment immillorable com a agrupació.

Som l’única força d’estricta obediència valenciana, d’esquerres, feminista i ecologista. El nostre objectiu és ben clar: fer de Vila-real una ciutat de persones lliures; una ciutat millor; perquè nosaltres continuarem sent poble, juntament amb els nostres veïns i les nostres veïnes.

Tot i això, de vegades ens enfrontem a la manipulació. Segons Paulo Freire: «en la teoria de l’acció antidialògica, com també la conquesta a la qual serveix, ha d’anestesiar les masses perquè que no pensen». El PP mai defrauda en aquest sentit. Tornen a manipular les meues paraules en el Ple de l’Ajuntament del 25 de setembre de 2017. Només es pot qualificar com a corrupció intel·lectual; atés que, si el 2017 resulta inconvenient la lectura d’un fragment literari del poeta Joan Maragall de l’any 1898, és perquè, tal vegada alguns creuen que el Ple s’estava celebrant l’any 1940.

El secret de la llibertat radica en educar les persones, mentre que el secret de la tirania està a mantenir-los ignorants. No toleraré que s’embrute el bon nom de Compromís ni que es diguen mentides sobre la nostra gestió.

Canviar és difícil, però és possible.Escolta, Espanya, «tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres». Adéu. Prosaics.

*Regidor d’Agricultura i portaveu adjunt de Compromís per Vila-real