S’inicia el curs polític amb un núvol d’incerteses. Esquerra Unida, encapçalada per Alberto Garzón, apostarà sempre pel diàleg i el consens per ampliar i reforçar els blocs que puguen implementar polítiques d’esquerres. Tanmateix, en qualsevol negociació política s’ha de tindre voluntat ferma de pactar, d’arribar a acords, de creure en un projecte conjunt més enllà de les diferències, per les dos parts, tal com hem demostrat en l’Ajuntament de la Vall, en la Generalitat i en tantes altres institucions arreu tot l’Estat espanyol.

MALGRAT la repetició de les eleccions generals el proper 10 de novembre, sempre apostarem des d’Esquerra Unida pels governs multicolors, de coalició, on una sola organització no tinga tot el poder... Això millora el control de cadascú. Tanmateix, assistim a un espectacle que s’apropa a l’opereta, on Feijóo va arribar a dir que si el PSOE no podia pactar amb Unides Podem, podia oferir una coalició al PP.

Tal volta, hi haurà que preguntar-se per què els dos grans partits, els del bipartidisme, tenen tants problemes per a arribar a acords de govern.

En l’àmbit local, les tres regidories d’Esquerra Unida en la Vall d’Uixó reprenem el treball després de les vacances. Ja aquest primer cap de setmana de setembre tornaren les jornades educatives Fem Escola Fem ciutat, que s’han convertit en un referent en innovació educativa. Igualment són molt importants els espais on es desenvolupa la tasca dels nostres docents. Cal remarcar en aquest sentit les obres de millora que s’han fet en els col·les aquest estiu.

UN ALTRE PROJECTE que comença amb l’inici de curs és la Universitat Popular, que, gràcies a l’impuls que li ha donat Marian Artero, regidora de Serveis Socials, en aquest curs consolidarà els grups que va caldre ampliar l’any passat a causa del rècord d’alumnat que es va aconseguir.

Així mateix, s’han reforçat les beques d’oci, perquè tots els nens i nenes de la Vall tinguen les mateixes oportunitats de realitzar activitats extraescolars, amb independència dels ingressos de les seues famílies.

*Primera tinent d’alcaldessa a la Vall d’Uixó i regidora d’Educació