Aquests dies han estat un poc convulsos a Moncofa degut a diversos brots que, gràcies als protocols sanitaris i al comportament exemplar de veïnes i veïns, ha quedat a data de hui en un positiu de covid-19. En canvi, no podem dir el mateix de l’equip de govern local que ha tornat a atacar a la Conselleria de Sanitat per no donar-los les dades dels afectats. És a dir, critiquen a una administració per assumir les seues competències i fer correctament la seua feina, fet que en cas contrari estarien incumplint la llei i, no ens estranyaria massa, que el mateix alcalde demanara la dimissió en bloc de l’equip de la Conselleria.

Coneixent el protocol de seguretat i el Dret del pacient a la confidencialitat del seu estat de salut, l’alcalde podia optar per dos opcions; treballar amb la resta de partits de l’Ajuntament un Pla de contingència per previndre qualsevol contagi en una població actual de vora 40.000 habitants, o dedicar tot l’esforç i temps en el rentat o blanquejament dels seus quefers mitjançant la persistent justificació de l’escassesa de funcions bolcant tota la responsabilitat a estaments supramunicipals o, fins i tot, apel·lant al deure cívic com a única estratègia d’acció i sense moure un dit per la salut dels moncoferos i moncoferes. Adivineu quina es l’opció triada pel senyor Wences Alós !

I dit açò, la persona que estiga llegint aquestes línies es podrà preguntar: «I l’oposició què està fent?». Doncs, més del que a l’equip de govern li agradaria. Des del primer moment en el que es va declarar l’estat d’alarma, Podem Moncofa ha estat al servei de l’Ajuntament i al costat del poble de Moncofa per treballar colze a colze, sense posar cap entrebanc, i així eixir totes juntes. Clar està que la resposta del Partit Popular no ha estat l’esperada, rebutjant en cada ple, comissió informativa i junta de portaveus el nostre oferiment.

Ja ho vam dir en l’anterior columna d’opinió i, després d’un temps ens ratifiquem encara amb més força, que si bé el poble de Moncofa està governat per un equip de govern de huit persones, molts d’ells simplement estan i no fan. Aleshores, ens preguntem: ¿el càrrec que van jurar davant la Constitució i les regidories assumides són inquestionables o, simplement, havial’obligació com a gest per la seua assignació per llei?

I ho diem perquè després de sis mesos des que es va declarar l’estat d’alarma, i amb la quantitat de rebrots que estan apareixent, encara no hem rebut per part de la regidora de Sanitat cap convocatòria per a que ens explique o explique a la ciutadania quines són les actuacions realitzades fins ara o quins plans tenen des de la seua àrea per controlar el màximpossible l’expansió de la covid-19 en el nostre poble.

També, en setembre comença el curs escolar i desconeixem els protocols que s’han pensat des de la Regidoria d’Educació per a que la tornada siga el més segura possible per a tota la comunitat educativa.

El passat juny vam aprovar en sessió plenària la nostraproposta de Bo-comerç, sobre la que hem fet tres reunions per negociar el com i quan es posarà en marxa, però desconeixem quina és l’opinió directa de la regidora de Comerç ja que no ha aparegut en cap d’elles.

Però no anem a parar en el nostre afany de millorar el benestar de les veïnes i veïns. El nostre objectiu és activar les mesures aprovades en el ple que serviranper donar un impuls cap endavant a Moncofa. H

*Regidor de Podem Moncofa