Hi ha moltes coses que se’ns ha d’exigir als polítics: un mínim d’educació, coherència, honestedat, … però entre totes crec que la més important és la proporcionalitat.

Els portaveus dels diferents grups municipals hem de ser proporcionats en els nostres discursos a la gravetat d’allò que enfrontem. I ho hem de fer per dos motius, perquè representem a milers de ciutadans i ciutadanes i perquè hi ha molta gent que ens escolta i fa cas d’allò que diem.

I justament per eixa responsabilitat que tenim com a càrrecs públics, esgarrifa la política de «mechero y gasolina» que realitza la portaveu del Partit Popular a Castelló. Una política de l’enfrontament, l’esbroncada, la polèmica autocreada, el crit, el postureo, de falses ofenses, de voler que el seu soroll siga l’únic que hi haja al món mediàtic local, amb l’objectiu d’amagar la feina que fem el govern de Castelló.

No s’equivoquen, el PP ha encetat una carrera amb Cs per veure qui ocupa l’espai de l’extrema dreta i per això s’han llançat al discurs de la pitjor dreta possible, la dreta cultural, la que et diu que llengua has de parlar, quina religió has de practicar i quina música, literatura, art en general t’ha d’agradar.

Cada dia veiem com la dreta utilitza la llengua com arma política, quan les llengües estan per sobre de les ideologies, però ells amb una inconsciència pròpia dels piròmans, decideixen lligar la llengua a la seua ideologia, perquè saben que no hi ha cosa més intima que la llengua amb què penses i parles i saben que en eixe camp és senzill crispar a la gent amb les seues falsedats.

Han decidit fer política de «hater» de xarxes socials, poc els importa que la majoria de la gent no trobe cap problema, ells instiguen la ràbia. Com sinó tinguérem prou diferències en polítiques d’urbanisme, d’ocupació, econòmiques, culturals, d’igualtat, d’inclusió i educació, per haver de crear conflicte en un tema tan cabdal com és la llengua.

Sincerament m’esgarrifa pensar que tanta intolerància i ignorància estiga ocupant poder, la nostra ciutat no s’ho mereix. HSFlb*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, modernització i normalitzció lingüística a l’Ajuntament de Castelló