Ja només queda una setmana de campanya electoral, una setmana on els partits segueixen explicant els seus projectes de ciutat. Estan els qui parlen per dir que voldrien coses per a Castelló que ja existeixen, els qui prometen que faran coses bàsiques que en 24 anys no han fet, o els que, ara que algú ja ha començat el canvi, volen sumar-s’hi. Des de Compromís tenim clar que ens hem deixat la pell des del minut zero per transformar la nostra ciutat, tal com ja féiem quan estàvem a l’oposició i ara amb més raó al govern. Hem treballat de valent per fer una ciutat que posara a les persones en el centre de les seues polítiques. I no, no ens hem oblidat de la meitat de la població. Ens hem posat les ulleres morades per tindre en compte també les necessitats de les dones en el nostre projecte de ciutat. I açò que dic, no és poca cosa. Perquè quan arriba el 8 de Març tots els partits, a la seua manera, proclamen estar del costat de les dones però arriba l’hora de la veritat, i se n’obliden o les ignoren directament.

Treballar per la igualtat entre homes i dones és treballar per la defensa dels drets humans, és complir normatives i lleis. Des de Compromís treballem, i seguirem treballant, pel compliment efectiu d’aquests drets, amb propostes valentes i amb plans estratègics estudiats i als que dotarem de recursos suficients per a dur-los a terme, fugint dels brindis al sol als que ens tenen acostumats alguns partits.

Com ja hem demostrat aquest govern, la lluita per la igualtat no depén d’una regidoria, sinó que ha de treballar-se de manera transversal on els diferents departaments de l’Ajuntament, les diferents institucions de la ciutat, estiguen primer formades i després coordinades per fer front a situacions de desigualtat o de discriminació. Però no només les institucions, la ciutadania també ha de comptar amb aquesta formació i per això, des de l’Ajuntament ampliarem l’actual Escolta d’Igualtat amb un Pla de Formació per la Igualtat de Gènere també per a les associacions i entitats de la ciutat.

Les dones som el 50% de la població i mereixem el 100% dels nostres drets i des de Compromís treballem perquè així siga.

*Candidata de Compromís per Castelló