El grup municipal del PP a Castelló ha perdut qualsevol pessic d’ètica i credibilitat, si és que encara li quedava alguna de les dues coses. Ho dic per la seua afició incontrolable a mentir, sense cap tipus de vergonya --tampoc els queda--, sobre la gestió municipal. El darrer exemple, que no serà l’últim, es refereix a la renovació dels uniformes de la Policia Local. No tenen cap problema en afirmar que aquest canvi respon a l’adequació del topònim de la ciutat en valencià. Menteixen i ho saben. La substitució del vestuari de la Policia Local es realitza de forma habitual perquè les i els agents disposen dels millors mitjans per a realitzar el seu treball i, per tant, no té res a veure amb el topònim.

Els explique jo el que el PP voluntàriament amaga. L’Ajuntament de Castelló licita de forma periòdica el contracte de subministrament de les peces i efectes de la uniformitat de la Policia Local. Així es feia també durant els anteriors governs municipals. De fet, l’últim contracte de vestuari per a membres de Policia Local es va signar el 5 de desembre de 2013, amb del PP, per 259.200 euros. Es tractava d’un contracte per a un període de dos anys i es va prorrogar altres dos anys més. En el pressupost de 2018 s’ha consignat una partida d’uniformitat per un total de 225.000 euros.

També els puc dir que la Generalitat està procedint a renovar la imatge de les policies locals i, mentrestant, l’Ajuntament complirà amb la seua obligació de renovar l’equipament dels agents, sotmés a un desgast per l’ús diari. Igual que es realitza amb el personal Del cos de bombers, brigades municipals, ordenances i músics de la banda, entre altres. El PP recorre a la mentida en la seua labor d’oposició i torna a utilitzar a la Policia Local com a argument polític per a atacar al Govern municipal. És una demostració de falta de sensatesa i tarannà institucional molt lamentable.

*Portaveu Grup Socialista Ajuntament de Castelló