Aquells i aquelles que ens dediquem a la gestió pública i la políltica, sabem bé de la importància dels serveis de comunicació a l’hora de fer arribar la informació a la ciutadania. Però desde fa un temps i per alguns partits de l’oposició local, la línia entre seleccionar les dades més importants a traslladar i, directament tergiversar-les o manipular-les, s’ha fet tan fina que no es distingeix.

Sí, parle del Partit Popular i dels extrems als quals estan arribant amb les seues notes de premsa. Manipulen dades i informació fins a fregar la mentida. I ací els darrers exemples: acusen directament al PSPV de deixar passar ajudes per pobresa energètica, quan els esforços i bona voluntat del Consell presidit de Ximo Puig han fet que la partida que la Conselleria destina als Serveis Socials, on s’inclou eixe àmbit, haja aumentat dels 236.000 euros de 2016 a 410.170 en 2017 i fins als 480.210 durant aquest 2018. El que també es pot explicar com que la ràtio per habitant a Borriana ha passat de 6,8 euros fa dos anys a gairebé 14 en l’anualitat de 2018. Amb els mosquits, més mitges veritats. Insisteixen en «la fumigació aèria mitjançant avionetes» i m’agradaria recordar-los, com ja he fet en alguna sessió plenària, que he assistit a totes les reunions sobre prevenció o actuació contra els mosquits organitzades pel Servei Provincial de Plagues, on precisament, ha sigut un dels seus companys de partit i diputat qui ens ha explicat que els tractaments aeris es realitzen en casos molt puntuals i mai sobre zones poblades o amb edificacions.

Ni un, senyors i senyores, ni un dels 135 pobles de la provincia de Castelló ha realitzat cap tractament aeri amb avioneta. Només al Prat de Cabanes, per les seues característiques orográfiques i poblacionals, es va realitzar una actuació amb helicòpter. Si volen, senyors i senyores del PP de Borriana, poden preguntar als seus companys de Diputación perquè «els tractaments terrestres i manuals són els més indicats i efectius», ja que sembla que pel que diuen a les seues notes de premsa, no se’n fien de les paraules ni dels seus propis companys de partit. Així que com ja vaig fer una vegada fa uns mesos, només els demane que deixen d’utilitzar, i directament, adaptar dades al que més convé com a oposició. Han de fiscalitzar, estudiar al detall i revisar la nostra feina, això està ben clar, però no mentint ni utilitzant mitges veritats. Així no li fan cap bé a Borriana ni als seus veïns i veïnes. Potser siga perquè l’únic benefici que busquen és el dels seus resultats electorals. Només així s’expliquen les mitges veritats i les mentides.

*Alcaldessa de Borriana