Són dates en les quals ens solem reunir al voltant d’una taula, ja siga amb companys de feina, amb amics de tota la vida, amb els que compartir cada cap de setmana el pique de veure qui aconsegueix més punts en les lligues virtuals o amb la família. Són dies en què hem d’elegir el segon plat del sopar d’empresa o decidir què comprem al mercat per al dia de cap d’any. I parlant de menús, al Grau hem preparat una sèrie de plats amb l’objectiu de gaudir d’aquestes dates tan senyalades amb el grauerisme que s’ha aconseguit arrelar els últims anys.

DE PRIMER PLAT tenim activitats per als més menuts. Tallers i jocs de temàtica nadalenca que podran gaudir tota la família a partir del divendres dia 20 (amb visita del carter reial inclosa) tots els caps de setmana següents i el dia de la nit de Nadal de matí i de vesprada en diferents ubicacions i que serviran, entre altres coses, per a decorar una mica més el nostre Grau. I és que creiem que el Grau el fa la seua gent i per això aprofite aquest article per a agrair l’espectacular instal·lació nadalenca que una veïna de soca fa en sa casa, situada a l’avinguda Sant Pere.

DE SEGON tenim un bon grapat de cultura. Com sempre en els dies especials, la federació de Col·lectius per la Cultura al Grau aporta al poble el que millor els defineix: les seues actuacions. Des d’aquest dissabte i els caps de setmana vinents podrem gaudir de les actuacions de la Coral Polifònica i la seua XX Trobada Nadalenca de Coral, d’un concert de la Unió Musical del Grau que ens portarà arreu del món, del ja tradicional Betlem del Grup de Danses Illes Columbretes, de la cercavila dels Dolçainers i Tabaleters o del taller dels Sants Innocents dels Botafocs. Com sempre, gràcies per fer cultura i fer Grau.

I DE POSTRE, la part més dolça... i més marxosa. Repetim els tardeos que tant d’èxit van tindre l’any passat i ja des d’aquest cap de setmana i fins a acabar l’any tindrem al Grau grups com Paradita Flamenca, Alhaire, Rumba 13 o Red Smoke per a animar els carrers i crear un punt de trobada per a grauers i visitants. L’any passat aquesta innovadora iniciativa al Grau va aconseguir que molts grauers apostaren per l’oci que s’oferia als nostres carrers amb un molt bon ambient i bon rotllo. I com a guinda del pastís, l’orquestra Camaleón animarà al pati de l’escola Elcano la nit de cap d’any fins que el cos aguante.

Tot això ben condimentat amb un servei especial de bus i tram que servirà per a deixar el cotxe a casa i no patir. Que no són dates de patir. A algú aquest menú els pot semblar poc. És de veres que hi ha aspectes a millorar, com es lògic, però si revisem què es feia al Grau fa tan sols cinc anys crec que podem estar contents d’on estem i on anem. Vam recuperar, en primer lloc la festa de la nit de cap d’any, després vam instaurar les activitats per a disfrutar en família i l’última novetat van ser els tardeos. Amb millores substancials en els serveis especials de transport públic mai abans vist per a connectar en horari nocturn Castelló i el Grau. A vegades, mirar cap enrere ens pot servir per a valorar el que fem però mai podem caure en l’autocomplaença i cal mirar cap endavant.

*Portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló