El deute de l’Ajuntament de l’Alcora ha baixat en 2,2 milions d’euros des de l’arribada de l’actual equip al govern, passant de 6,9 milions d’euros al juny de 2015 a 4,7 milions al juny de 2018. Les xifres reflecteixen que estem complint amb una de les nostres màximes prioritats en matèria econòmica, la reducció del deute, i les previsions són de seguir baixant-lo de forma significativa. De fet, en el pròxim any arribarem al nivell òptim d’endeutament per a l’Ajuntament que, segons els tècnics municipals, està sobre els 4 milions d’euros. Aquest és l’objectiu que ens havíem marcat al principi de la legislatura i ho aconseguirem abans del previst.

A més de reduir deute, en aquest temps s’han tret endavant nombrosos projectes, sobretot actuacions que han servit per tal de millorar, i molt, l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat al nostre poble. S’han donat els primers passos en una iniciativa tan important com és la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. S’han augmentat i millorat els serveis, s’han realitzat destacades actuacions als centres educatius, instal·lacions esportives, centre de dia, biblioteca, casa de la música, centres de jubilats, i un llarg etcètera. També s’han fet realitat importants iniciatives per evitar que els veïns i veïnes hagen de desplaçar-se a altres localitats, així, per exemple, per primera vegada l’Alcora ha sigut seu de l’Agència Tributària per a la tramitació de la renda i, a partir del pròxim curs, comptarem amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Així mateix, estem aconseguint més inversions que mai d’altres administracions. Algunes de les anunciades recentment són els 200.000 € de fons europeus per al projecte de la Reial Fàbrica, 400.000 de la Generalitat per millorar els polígons industrials, 230.000 € de la Diputació per a la millora del casc antic i instal·lacions esportives, entre unes altres. També s’ha augmentat el pressupost de la Generalitat Valenciana destinat a les diferents àrees municipals, per exemple, la quantia per a Polítiques Inclusives i Benestar Social s’ha triplicat en els últims anys. S’ha fet molt i queda molt per fer. Seguim!

*Alcalde de l’Alcora