Aquesta setmana han començat a treballar a l’Ajuntament de l’Alcora cinc joves contractats gràcies a unes ajudes que hem aconseguit del Fons Social Europeu. Concretament, són dues subvencions corresponents als programes de foment de l’ocupació Emcuju i Empuju, gestionats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

En aquest cas, els programes estan dirigits a joves, però cal ressaltar que també hem obtingut altres ajudes per les quals l’Ajuntament ha pogut contractar a aturats de més edat, de llarga durada, de més de 45 anys, etc. A més de les persones contractades mitjançant les brigades d’ocupació social.

És important coordinar i sumar esforços amb altres administracions en la lluita contra la desocupació. I, per descomptat, aprofitar tots els recursos i sol·licitar totes aquelles subvencions que puguen beneficiar als ciutadans sense ocupació. Açò almenys, és el que estem fent des del govern municipal de l’Alcora.

Recorde que al poc temps d’entrar a governar vam anar a València, Víctor Garcia, Nuria Sánchez i jo, per tal de reunir-nos amb la directora general d’Ocupació i Formació del Servef i sol·licitar-li un Taller d’Ocupació per al nostre municipi, a través del qual poder contractar a persones amb dificultats per trobar feina. La cara que se’ns va quedar quan ens va dir que era impossible perquè l’anterior equip de govern de l’Alcora ni tan sols ho havia sol·licitat va ser tot un poema.

Resulta que per aquelles dates el Servef estava concedint aquest programa d’ocupació a molts municipis als quals, en un primer moment, se’ls havia denegat. I l’Alcora no podia ni optar a eixa nova oportunitat perquè els regidors del Partit Popular no s’havien molestat a fer les gestions pertinents! Ens vam quedar sense paraules... Els programes d’ocupació de les administracions públiques no són la panacea per resoldre el gravíssim problema d’atur de les nostres comarques, però són importants i ajuden molt a paliar situacions difícils. Està clar que a aquestes accions cal sumar altres encaminades a potenciar els sectors productius i generar ocupació.

Pero no es poden perdre oportunitats perquè, com es diu, tota pedra fa paret.

*Alcalde de l’Alcora