L’Ajuntament de Nules ha destinat, en els mesos de març i d’abril, al voltant de 35.000 € a ajudes d’emergència social destinades a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat degut a la crisi originada per la covid-19.

En concret, en dos mesos s’han beneficiat d’aquestes ajudes un total de 209 famílies. S’està fent un gran esforç per a atendre totes les necessitats que comporta aquesta situació excepcional que està afectant tant a nivell econòmic com social.

Cal assenyalar que Serveis Socials compta amb una partida de 80.000 € per a ajudes d’emergència a càrrec del pressupost de 2020. A més, la Conselleria ha atorgat a l’Ajuntament ajudes per a persones que s’han vist afectades per les conseqüències d’aquesta pandèmia. S’ha rebut una subvenció de 5.179 € per a ajudar a famílies amb menors al seu càrrec de la que s’han beneficiat 22 famílies, i una altra de 18.330 euros per a ajudes d’emergència destinades a famílies vulnerables a la que s’han acollit 33 famílies del municipi.

Al mateix temps, des del començament de l’estat d’alarma s’està donant suport al Programa Unitat Respir amb control telefònic de les persones usuàries i visites presencials per a portar-los material didàctic. També s’està fent un control de les persones majors de 70 anys que en el període de confinament estan soles als seus domicilis. Amb aquesta iniciativa s’ha contactat amb 218 persones majors de 70 anys i s’han detectat al voltant de 20 casos amb factors de vulnerabilitat en els que s’ha tingut que intervindre.

A més, s’està treballant amb l’alumnat del programa Conviu i del programa Connecta’t; i s’està facilitant a les famílies més vulnerables, en col·laboració amb els centres, el material escolar per a l’alumnat.

*Alcalde de Nules