El Govern valencià ha destinat a l’Alcora més d’un milió d’euros en 2017. Per a millores en educació, per a polítiques inclusives, per a inversions en infraestructures necessàries, per a cultura i patrimoni…

Davant d’això, la comparació és inevitable, ja que l’anterior Govern de la Generalitat del Partit Popular va castigar a l’Alcora amb un abandó absolut i injust.

Enfront del discurs rimbombant, demagògic i buit de contingut dels populars, estan els fets. I són els fets els que ens fan créixer, avançar i progressar com a poble.

Eixa és la política en la qual crec, en la política com a eina per a construir un present i un futur millor per a les properes generacions. En els governants que sumen, que gestionen i inverteixen els diners de tots en tots. Després estan aquells que només saben fer i practicar la política de la confrontació, els que inciten a l’odi i a l’hostilitat, amb greus conseqüències. Menteixen, manipulen, juguen amb els sentiments i les pors dels ciutadans sense cap pudor.

Són els mateixos que s’omplin la boca amb la paraula democràcia, però que quan governen ho fan en contra dels interessos de la ciutadania. Són els que retallen en educació, sanitat i dependència, però gasten milionades en megaprojectes que beneficien a quatre; els que van posar a les institucions valencianes en el mapa de la corrupció... Democràcia?

Cada vegada més radicalitzats, per què? Per desesperació, perquè resulta que els governs de progrés estem demostrant que era possible una altra manera de governar, per a les persones, per l’interès general, gestionant de manera eficaç, de manera honrada, i posant més encara de manifest la pèssima gestió del PP. Com no poden atacar la gestió amb arguments i raons, recorren a altres males arts i a altres temes que poc o gens tenen a veure amb el que de veritat importa als ciutadans.

Jo em quede amb els fets, amb dades objectives. Amb què el Govern del Botànic ha destinat més d’1 milió d’euros a l’Alcora. Em quede amb que, per fi, el nostre poble compta, que ha deixat de ser invisible. Des del Govern local treballem també perquè així siga.

*Tinent d’alcalde de l’Alcora